Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dašak eura na vašem stolu

RECEPT DANA Kao da ste na Euru: Napravite bavarsku kremu, tradicionalni desert koji u Münchenu obožavaju

shutterstock
14.06.2024.
u 09:30

Savršena je ako želite imati dašak Europskog prvenstva na vašem stolu.

Bavarsku kremu jednostavno je napraviti, a nevjerojatno je ukusan desert! Kremasta, svilenkasto glatka tekstura koja se topi u ustima sa svakom žlicom, a može se povezati s preljevima različitih okusa, voćem ili raznim dodacima. Savršena je ako želite imati dašak Europskog prvenstva na vašem stolu, piše The Flavor Bender. Uživajte! 

Sastojci:

  • 5 žličica želatine u prahu
  • 75 g vode
  • 480 ml mlijeka 
  • 4 žumanjka 
  • 100 g šećera
  • ¼ žličice soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije ili paste od mahune vanilije
  • 50 g maslaca
  • 360 ml vrhnja za šlag

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Stavite vodu u malu posudu. Uspijte želatinu u prahu u vodu i promiješajte. Ostavite sa strane dok kuhate kremu. U lonac stavite mlijeko i zagrijte na srednjoj/srednje jakoj vatri dok se mlijeko ne počne kipjeti. Povremeno miješajte kako mlijeko ne bi zagorjelo. U zdjelu stavite žumanjke, šećer, sol i vaniliju. Dobro umutite dok žumanjci ne postanu glatki i počnu blijedjeti. Nakon što se zagrije, maknite mlijeko sa štednjaka. Polako ulijevajte pola toplog mlijeka u smjesu od jaja i neprestano miješajte. 

Kada otprilike polovicu mlijeka sjednite sa smjesom od jaja, još jednom sve zajedno umutite da se žumanjci dobro umiješaju te ulijte smjesu u lonac s preostalim mlijekom. Dobro umutiti da se sjedini. Smanjite vatru na štednjaku i vratite lonac na štednjak da se krema skuha uz stalno miješanje. Kuhajte dok se ne zgusne. Kada je krema gotova, maknite je s vatre i dodajte maslac i nabujalu želatinu i miješajte dok se oboje potpuno ne otopi u kremi. Ulijte kremu kroz sito u veliku zdjelu.

VEZANI ČLANCI: 

Pustite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi. Ne stavljajte je u hladnjak u ovoj fazi jer ne želite da se želatina u kremi stegne. Povremeno promiješajte kremu kako biste bili sigurni da se ravnomjerno hladi. Dok se krema hladi, pripremite kalupe. Ovaj recept je za 7-8 šalica bavarske kreme. Lagano premažite maslacem kalupe. Ostavite sa strane dok krema ne bude gotova.

Kad se krema ohladi na gotovo sobnu temperaturu, počnite tući vrhnje za šlag. Dodajte otprilike četvrtinu tučenog vrhnja u kremu sobne temperature. Umiješajte ga pjenjačom. Zatim dodajte ostatak tučenog vrhnja i lagano ga miješajte dok više ne bude bijelih mrlja u smjesi. Smjesu ulijte u pripremljene kalupe i prekrijte plastičnom folijom. Stavite u hladnjak da se ohladi najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Poslužite je samu ili s umakom i voćem po želji.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije