hrana nogometnih rivala

RECEPT DANA Što jedu Španjolci? Obožavaju gazpacho - osvježavajuću ljetnu juhu od rajčice

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Što jedu Španjolci? Obožavaju gazpacho - osvježavajuću ljetnu juhu od rajčice
15.06.2024.
u 07:10
Bilo da je poslužite kao predjelo ili glavno jelo, gazpacho će zasigurno osvježiti i zadovoljiti.
Pogledaj originalni članak

Gazpacho, osvježavajuća hladna juha porijeklom iz Andaluzije, u južnoj Španjolskoj, savršena je za vruće ljetne dane. Ova tradicionalna juha od povrća je jednostavna za pripremu, prepuna vitamina i minerala te donosi okus ljeta u svakom zalogaju. Gazpacho je idealan način da iskoristite sezonske rajčice, krastavce i paprike, a istovremeno oduševite obitelj i prijatelje laganim i zdravim obrokom. Bilo da je poslužite kao predjelo ili glavno jelo, gazpacho će zasigurno osvježiti i zadovoljiti. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 2 kilograma rajčica (prepolovljenih i očišćenih od jezgre)
  • 1 mali krastavac (oguljen i bez sjemenki)
  • 1 srednja zelena paprika babura (bez jezgre)
  • 1/2 crvenog luka 
  • 2 manja češnja češnjaka 
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice octa
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1/2 žličice mljevenog kima
  • 1 kriška bijelog kruha, natopljena (bez kore)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Pomiješajte sve sastojke u blenderu ili procesoru hrane. Pasirajte 1 minutu ili dok juha ne dobije željenu gustoću. Probajte i po potrebi dodatno začinite solju, paprom i/ili kuminom. Ostavite u hladnjaku u zatvorenoj posudi 3 do 4 sata ili dok se potpuno ne ohladi. Poslužite hladno, s dodacima po želji.

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.