mljac!

RECEPT DANA Tako mekane i prozračne: Napravite souffle palačinke

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Tako mekane i prozračne: Napravite souffle palačinke
03.05.2024.
u 09:30
Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag.
Pogledaj originalni članak

Mekane, ukusne, prozračne i jednostavne - sve su to souffle palačinke. Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag. Sastojci su slični običnim palačinkama, a najveća je razlika što se kod ovih odvajaju bjelanjci od žumanjaka te se radi čvrsti snijeg. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 30 g glatkog brašna
  • 20 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 25 g šećera
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • Ekstrakt vanilije

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg uz polagano dodavanje šećera. Umutiti žumanjke s ekstraktom vanilije, mlijekom i brašnom, pazeći da nema grudica. Umiješajte pažljivo bjelanjke špatulom odozgo prema dolje. Pecite palačinke u tavi koja se ne lijepi s 2 žličice vode, a zatim pokrijte poklopcem i pecite 3/2 minute. Okrenite ih i pecite još 2 minute.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.