korizmena kuharica

RECEPT DANA Za doručak ili prilog ručku: Napravite posnu pogaču

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Za doručak ili prilog ručku: Napravite posnu pogaču
27.02.2024.
u 09:30
Potrebno vam je svega četiri sastojaka i vaša posna pogača bit će spremna.
Pogledaj originalni članak

Potrebno vam je svega četiri sastojaka i vaša posna pogača bit će spremna. Prelivena jogurtom, kako bi bila sočnija, oduševit će svakoga, a priprema je toliko jednostavna da u nju možete uključiti i djecu. Korizmeno je ovo jelo s područja Slavonije i Baranje koje se i danas rado viđa na raznim stolovima. 

Sastojci:

  • 1 žličica sode bikarbone
  • 500 g brašna
  • voda, 1 žličica ulja
  • 1 jogurt

VEZANI ČLANCI: 

Priprema:U brašnu napravite rupu u sredini, uspite sodu bikarbonu i sol, vode prema potrebi te umijesite mekano tijesto. Dodajte i žličicu ulja. Ostavite tijesto da se malo digne. Istresite ga u nauljenu tepsiju. Prije pečenja prelijte ga umućenim jogurtom kako bi bilo sočnije i stavite peći. Izrežite pogaču na kocke i poslužite toplu.

Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.