korizmena kuharica

RECEPT DANA Idealna za početak tjedan: Čorba s kiselim mlikom

shutterstock
26.02.2024.
u 09:30

Čorba od kiselog mlika jelo je naših starih koje se jelo u vrijeme korizme na području Slavonije i Baranje.

Priprema je brza i jednostavna, a treba vam samo nekoliko jeftinih sastojaka. Čorba od kiselog mlika jelo je naših starih koje se jelo u vrijeme korizme na području Slavonije i Baranje. Danas je savršena kao okrjepa za početak napornog tjedna i sve što vas čeka. Uživajte! 

Sastojci:

  • 1/2 žlice brašna
  • voda
  • ulje
  • sol
  • 750 ml kiselog mlijeka
  • 1 kriška domaćeg kruha

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Prepržite brašno na malo ulja. Dodajte vode toliko da smjesa ne bude gusta nego tekuća. Pustite da proključa, da se brašno dobro skuha. Dodajte kiselo mlijeko i posolite prema ukusu. Prokuhajte da se čorba zgusne. Izrežite domaći kruh na kockice, prepržite ih i prije serviranja njima ukrasite čorbu.

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije