Priprema je brza i jednostavna, a treba vam samo nekoliko jeftinih sastojaka. Čorba od kiselog mlika jelo je naših starih koje se jelo u vrijeme korizme na području Slavonije i Baranje. Danas je savršena kao okrjepa za početak napornog tjedna i sve što vas čeka. Uživajte!
Sastojci:
- 1/2 žlice brašna
- voda
- ulje
- sol
- 750 ml kiselog mlijeka
- 1 kriška domaćeg kruha
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Prepržite brašno na malo ulja. Dodajte vode toliko da smjesa ne bude gusta nego tekuća. Pustite da proključa, da se brašno dobro skuha. Dodajte kiselo mlijeko i posolite prema ukusu. Prokuhajte da se čorba zgusne. Izrežite domaći kruh na kockice, prepržite ih i prije serviranja njima ukrasite čorbu.
Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično: