pravi ljetni ručak

RECEPT DANA Za jednostavan, a ukusan ručak: Imamo recept za pravu talijansku carbonaru

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Za jednostavan, a ukusan ručak: Imamo recept za pravu talijansku carbonaru
18.07.2024.
u 09:30
Bez obzira jeste li već zaljubljenik u carbonaru ili je tek planirate isprobati, ovo jelo nudi autentično gastronomsko iskustvo koje vas vodi ravno u srce Italije.
Pogledaj originalni članak

Carbonara je jedno od najpoznatijih i najomiljenijih talijanskih jela koje je osvojilo srca ljubitelja hrane diljem svijeta. Ova jednostavna, ali savršeno uravnotežena tjestenina, kombinira bogate okuse jaja, sira Pecorino Romano, svježeg crnog papra i pancete ili guancialea. Svaka komponenta ovog jela pridonosi njegovoj jedinstvenoj kremastoj teksturi i neodoljivom ukusu koji se teško može nadmašiti.

Sastojci:

  • 3 žumanjka ili 4 ako su manja
  • 50 g sira Pecorino Romano (može i parmezana)
  • papar
  • slanina
  • špageti

VEZANI ČLANCI: 

Postupak: Slaninu nasjeckati, staviti u hladnu tavu i popržiti. Za to vrijeme napravite kremu od žumanjaka, parmezana i papra tako što ćete sve staviti u jedan duboki tanjur i izraditi s pjenjačom. U smjesu dodajte masnoću od prženja slanine i malo vode od kuhanja tjestenine. Kad ste skuhali tjesteninu, sjedinite tjesteninu i kremu na laganoj vatri uz stalno miješanje. Ako je krema gusta dodajte još malo vode od paste. Pospite s prženom slaninom. 

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.