mljac!

RECEPT DANA Bez paljenja pećnice: Napravite sladolednu tortu idealnu za vruće ljetne dane

@natalija_mysticcakes
17.07.2024.
u 09:30

Vrlo je jednostavna za pripremu i sigurno će vas zasladiti i osvježiti u ovim vrućim ljetnim danima.

Ova sladoledna torta prava je ljetna poslastica bez pečenja koju možete napraviti bez znojenja i sati provedenih u kuhinji. Torta je nevjerojatno lagana i pjenasta, vrlo je jednostavna za pripremu i sigurno će vas zasladiti i osvježiti u ovim vrućim ljetnim danima. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte! 

Sastojci: 

Za osnovnu smjesu za parfe:

  • 500 ml mlijeka
  • 2 vrećice želatine
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja

Za podlogu:

  • 100 g mljevenog keksa
  • 100 g mljevenih prženih lješnjaka

VEZANI ČLANCI: 

Za nadjeve:

  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom čokolade
  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom stracciatelle
  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom jagode
  • 300 ml mlijeka

Za dekoraciju:

  • šlag
  • sezonsko voće po želji

Priprema: Pomiješajte 100 ml mlijeka sa želatinom i ostavite da nabubri 5-10 minuta. Ostatak mlijeka ulijte u lonac, dodajte šećer i vanilin šećer i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i dodajte nabubrenu želatinu te miješajte da se otopi u vrućem mlijeku. Mlijeko sa želatinom ohladite na sobnu temperaturu tako što ćete lonac staviti u plastičnu posudu sa hladnom vodom i povremeno miješati. Na taj način će se mlijeko brzo ohladiti.

VEZANI ČLANCI: 

Slatko vrhnje ulijte u zdjelu i mikserom umutite u čvrst šlag. Ohlađeno mlijeko (koje treba biti sobne temperature ili samo malo mlako, ali nikako toplo) ulijte u zdjelu sa šlagom i sve lagano promiješajte pjenjačom. Ovu osnovnu smjesu podijeliti na 4 jednaka dijela. Četvrtinu osnovne smjese odvojite i izlijte u posebnu posudu. Dodati mljevene kekse i mljevene pržene lješnjake i sjediniti žlicom. Uzmite odgovarajući tanjur, malo ga nauljite kako bi se torta lakše odvajala pri rezanju i na tanjur stavite podesivi okvir za torte promjera 22 cm obložen acetatnom folijom (ili prstenom od kalupa). Može i malo veća ako ne želite jako visoku tortu. Smjesu biskvita i lješnjaka rasporedite unutar okvira i lijepo zagladite. Ostavite u hladnjaku dok pripremate nadjeve.

Svaki od tri ledena deserta izlijte u 3 posebne posude i u svaku ulijte 100 ml hladnog mlijeka. Svaki sladoled miksajte najjačom brzinom oko 3 minute dok se lijepo ne zapjeni. Sada u svaku posudu ulijte četvrtinu osnovne smjese i lagano promiješajte pjenjačom da se dobro sjedini. Na podlogu prvo izlijte kremu s okusom čokolade i tortu stavite u zamrzivač na 15 minuta da se malo ohladi i stegne. Zatim na ohlađeni čokoladni sloj izlijte nadjev s okusom stracciatelle i tortu vratite u zamrzivač da se malo stegne. Na kraju prelijte zadnjim nadjevom sa okusom jagode i stavite tortu preko noći u hladnjak da se ohladi i stegne. Prije posluživanja možete je držati u zamrzivaču ako želite da bude polusmrznuta, poput sladoleda. Tortu ukrasite šlagom i sezonskim voćem po želji.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije