mljac!

RECEPT DANA Za slađi početak tjedna napravite ovu čokoladnu bombu

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Za slađi početak tjedna napravite ovu čokoladnu bombu
07.10.2024.
u 09:30
Ovaj čokoladni užitak zasigurno će oduševiti svakoga tko ga kuša!
Pogledaj originalni članak

Ova bogata čokoladna bomba sastoji se od sočnog biskvita, čokoladne kreme i mirisnog preljeva s likerom od čokolade i marelicama. Idealna je poslastica za posebne prigode ili kada želite impresionirati goste. Biskvit se prilikom pečenja reže na tri sloja, a svaki se sloj natapa aromatičnim preljevom, dok se između stavlja raskošna čokoladna krema s nutellom i slatkim vrhnjem. Kolač možete završiti ganacheom ili šlagom, prema vlastitom izboru. 

Sastojci: 

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa

VEZANI ČLANCI: 

Krema:

  • 1 l mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 4 pudinga od čokolade
  • 12 žlica šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 3 žlice Nutelle ili drugog čokoladnog namaza

Preljev za biskvit:

  • 0,5 dl vode
  • 200 g marmelade od marelica
  • 1 dl čokoladnog likera

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: U velikoj posudi, mikserom umutite 5 jaja sa 200 g šećera i 1 vanilin šećerom. Miksajte dok smjesa ne postane svijetla, gusta i pjenasta. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte 1 dl mlijeka i 1 dl ulja. U zasebnoj zdjeli, prosijte 250 g brašna, 1 prašak za pecivo i 2 žlice kakaa. Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu. Lagano miješajte lopaticom ili na niskoj brzini miksera, Kalup za tortu promjera 26 cm premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje, kako se biskvit ne bi zalijepio. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite oko 20 minuta. Kada je biskvit gotov prerežite ga na tri dijela. Zagrijte marmeladu s vodom dok se marmelada ne otopi, a zatim dodajte čokoladni liker. S ovim preljevom natopite svaku koru biskvita.

Skuhajte puding s mlijekom, šećerom i vanilin šećerom. U topli puding dodajte čokoladu za kuhanje i miješajte dok se ne otopi. Ohladite kremu, a zatim u nju dodajte umućeno slatko vrhnje i Nutellu. prvu koru biskvita premažite kremom, stavite drugu koru, opet premažite kremom i završite s posljednjom korom. Na vrh možete staviti ganache ili šlag.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.