Za ovaj jednostavan, ali ukusan cheesecake od čokolade trebat će vam samo nekoliko osnovnih sastojaka i malo vremena. Kombinacija hrskave podloge od keksa i bogatih slojeva tamne i bijele čokolade stvara savršenu harmoniju okusa, dok arome naranče i vanilije dodaju poseban dašak svježine. Ovaj recept je idealan za specijalne prilike, ali i za trenutke kada želite zasladiti dan nečim posebnim. Recept je podijelila food blogerica @_mmmila. Uživajte!
Sastojci:
Podloga:
- 300 g mljevenog petit keksa
- 200 g otopljenog maslaca
Krema:
- 600 g slatkog vrhnja
- 400 g mascarponea
- 200 g bijele čokolade
- 200 g tamne čokolade
- Par kapi arome naranče
- Par kapi arome vanilije
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Sjediniti kekse i maslac te ih utisnuti u kalup za tortu. Izradite slatko vrhnje, zatim umiješajte mascarpone. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte otopljenu tamnu čokoladu i aromu naranče, a u drugi otopljenu bijelu čokoladu i aromu vanilije. Na podlogu od keksa prvo rasporedite kremu s tamnom čokoladom, a zatim kremu s bijelom čokoladom. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.
Cheesecake sa samo tri sastojka: