Dolaze vam gosti i ne znate što biste im poslužili? Onda su Žu-žu pogačice pravi odabir za vas! Priprema je jednostavna, a nema tko neće biti oduševljen okusom ovih zalogajčića. Sve sastojke vjerojatno već imate tako da se možete odmah baciti na pripremu. Recept je podijelila food blogerica Tanja Đorđević. Uživajte!
Sastojci:
- 400 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 75 ml ulja
- 200 ml mlake vode
- 250 g margarina
- 1 jaje za premazivanje
- sezam po želji
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Brašno, sol, ulje i vodu sjediniti pa zamijesiti srednje meko tijesto i ostaviti da odmori 15 minuta. Margarin podijeliti na 3 dijela. Tijesto razviti u četvrtastu koru i na njega naribati 1/3 hladnog margarina. Preklopiti jedan dio testa do sredine, a preko njega prebaciti drugi dio. Pa zatim sve još preklopiti dva puta po dužini. Tijesto staviti u frižider da odmara 30 minuta, a zatim ponoviti postupak još 2 puta, svaki put odmara 30 minuta. Tijesto tanko razviti, premazati umućenim jajetom pa izrezati na željene oblike te staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega: