Šaumrole punjene kremom od vanilije jedna su od popularnijih varijanti ove slastice. U ovom receptu se koristi puding od vanilije. One su dobar izbor za dane kada na stolu želite imati kremasti kolač, a istovremeno želite izbjeći klasične kolače koje morate rezati i slagati. Efektno izgledaju, praktične su za posluživanje, a mnogi ih vole jer se doslovno tope u ustima. Recept je s food bloga @zalogajcic_hr. Uživajte!
Sastojci:
- 0,2 l slatkog vrhnja za šlag
- 2 pudinga od vanilije
- 2 vanilin šećera
- 1 komplet kalupa za šaumrole
- 500 ml mlijeka
- Lisnato tijesto
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Lisnato tijesto izvaditi iz pakiranja, raširiti i izrezati na trakice 2 cm x 15-20 cm. Trakice omotati oko kalupa za šaumrole i stavljati na pleh na kojem je papir za pečenje. Peći do 15 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju. Ohladiti i poslije puniti nadjevom.
VEZANI ČLANCI:
Nadjev: Skuhati dva pudinga od vanilije u mlijeku kao za 1 puding (znaci 500 ml mlijeka) da bude gusto. Kad su kuhani umiješajte 2 vanilin šećera da ne izgube aromu. Izmiksajte šlag i kad se puding ohladi pomiješate mikserom to dvoje. Punite rolice kremom. Posuti sve šaumrole šećerom u prahu.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?