mljac!

RECEPT DANA Po uzoru na popularnu slasticu: Napravite Munchmallow kolač

@natalija_mysticcakes
14.05.2024.
u 09:30

Od samo nekoliko sastojaka koje uvijek imamo kod kuće napravite jednostavan, a preukusan kolač

Munchmallow je glasoviti slatkiš po kojem mnogi pamte djetinjstvo. Pred vama je domaća verzija kolača munchmallow koji mnoge oduševljava više od originala. Od samo nekoliko sastojaka koje uvijek imamo kod kuće napravite jednostavan, a preukusan kolač, kao stvoren za uživanje uz šalicu kave. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes

Sastojci (dimenzije pleha 28×18 cm): 

Za biskvit:

  • 4 žumanjka
  • 10 žlica šećera (100 g)
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 6 žlica glatkog brašna (60 g)
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa

VEZANI ČLANCI: 

Za šaum pjenu:

  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 8 žlica šećera (80 g)
  • 2 vanilin šećera

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 5 žlica ulja
  • 2 žlice vode

Priprema: 

Biskvit: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Posudu s bjelanjcima ostavite sa strane za šaum pjenu. U posudu sa žumanjcima ubacite šećer i vanilin šećer pa mikserom pjenasto umutite dok smjesa ne pobijeli i dok se veći dio šećera ne otopi. Dodajte ulje u tankom mlazu sve vrijeme muteći mikserom na najmanjoj brzini. Potom dodajte mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo pa još jednom izmiješajte mikserom na najmanjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smjesu.

Uzmite manji pleh dimenzija 28×18 cm, obložite ga papirom za pečenje i ulijte smjesu za biskvit. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva da se peče oko 25 minuta. Provjerite čačkalicom – ako izlazi suha iz sredine biskvita, gotovo je. Izvadite biskvit, a pećnicu smanjite na 150 stupnjeva.

VEZANI ČLANCI: 

Šaum pjena: Pred kraj pečenja biskvita pripremite šaum pjenu. U posudu s bjelanjcima dodajte prstohvat soli i počnite mutiti mikserom uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Mutite dok se sav šećer ne otopi i dok ne dobijete potpuno čvrst snijeg. Na pečeni biskvit rasporedite šaum pjenu i lijepo poravnajte. Vratite kolač u pećnicu smanjenu na 150 stupnjeva i pecite još oko 15 minuta. Potom ugasite pećnicu i ostavite kolač unutra još 5-10 minuta. Kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Glazura: Stavite u lonac čokoladu izlomljenu na kocke, ulje i vodu pa sve otopite na najmanjoj vatri. Prohladite nekoliko minuta pa prelijte preko kolača. Pomičući tepsiju pustite da se glazura lijepo razlije i rasporedi. Ostavite malo na sobnoj temperaturi, a potom kolač dobro ohladite u frižideru.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije