mljac!

RECEPT DANA Osvježavajuće i ukusne: Limun kocke

Foto: @just.katebake
RECEPT DANA Osvježavajuće i ukusne: Limun kocke
17.05.2024.
u 09:30
Osvježavajuć je i ukusan, a priprema je jednostavna i brza.
Pogledaj originalni članak

Kako nam se sunce konačno osmjehnulo - ovo je pravi kolač za sve tople dane! Osvježavajuć je i ukusan, a priprema je jednostavna i brza. Ovaj desert s osvježavajućim okusom citrusa, donosi čaroliju svakom okusu. Također, mekane i sočne kocke savršene su za sve ljubitelje limuna. Recept je podijelila food blogerica @just.katebake. Uživajte! 

Biskvit: 

Sastojci: 

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • Limunova korica
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g glatkog brašna
  • 10 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Limun i naranča

Priprema: Umiksati pjenasto jaja i šećer, dodati ostale sastojke, izmiješati i izliti na pleh ( 33x43 cm) obložen papirom za pečenje. Peći 10 min na 170 stupnjeva. Ohlađeni biskvit poškropiti cijeđenim sokom naranče i limuna.

VEZANI ČLANCI: 

Krema:

Sastojci: 

  • 700 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 pudinga od vanilije
  • 100 g šećera
  • 80-100 g bijele čokolade
  • Limunov sok

Priprema: Namočiti 10 g želatine u 4 žlice hladne vode, dok ne nabubri. Od 700 ml mlijeka većinu stavite u lonac da zavrije, a ostatak umutite s jajetom, pudinzima i šećerom. Nakon što umutite navedene sastojke ukuhajte ih u mlijeku. U vruću kremu dodati limunov sok, bijelu čokoladu i nabubrenu želatinu. Ohladiti. U ohlađenu kremu umiksati 400 ml tučenog vrhnja za šlag. Kremu premazati preko kore. Ohladiti 1 sat pa premazati šlagom.

VEZANI ČLANCI: 

Šlag krema:

Sastojci: 

  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 150 ml hladnog mlijeka
  • 2 šlag kreme okus vanilija

Priprema: Umiksati nježno kremu - ne prečvrsto! Premazati preko kolača i ukrasiti po želji lemon curd kremom. Po želji na ovaj kolač možete dodati jagode ili drugo voće, listiće mente - čak i čokoladu.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.