Uz lubenicu, omiljeno ljetno voće je dinja koja hidratizira i osvježava, a odlična je i kao međuobrok na plaži.
Ono što je problem i s jednim i s drugim voćem je rezanje koje uz ove savjete ne mora biti toliko zahtjevno.
Jamie Geller, spisateljica koja na internetu objavljuje recepte, na svom YouTube kanalu pokazala je kako, zajedno sa suprugom, reže i servira dinju.
Umjesto maske, ovaj muškarac iz Siska izabrao je - fantomku:
Prvo prerežite krajeve dinje, a zatim ju stavite da stoji uspravno. Nožem polagano uklanjajte koru, od vrha do dna. Zatim dinju prepolovite na pola. Svakoj polovici žlicom izvadite koštice. Taj ravni dio položite na dasku za rezanje i izrežite tanke kriške. Kako bi bila još ukusnija, ovaj par savjetuje da ju ostavite u hladnjaku prije nego ju poslužite.
Kao prvo, lubenica i dinja nisu voće nego povrće. Kao drugo, ovaj način ćiščenja je izuzetno kompliciran. Dinji se kao i lubenici doista se najprije odrežu nejestivi krajevi. Zatim se režu fete (šnite) tako da se prate rebrakoja su na dinji izražena. Ako dinja nema rebra, onda se počinje s kraja gdje je debljina kriške nula, u sredini je najdeblja, a na drugom kraju opet nula. Koštice se uklone jednim potezom noža, a na isti način se odvoji jestivi dio od kore. Na ovaj način ne morate dinju odmah pojesti cijelu. Svježinu joj čuva kora izvaka a koštice iznutra. Nemate razloga za brisanje ovog komentara.