Mljac!

Riješite se predrasuda i probajte ovaj slasni odrezak od cvjetače zbog kojeg biste se mogli odreći mesa

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Riješite se predrasuda i probajte ovaj slasni odrezak od cvjetače zbog kojeg biste se mogli odreći mesa
01.11.2022.
u 08:27
Za sve vas koji volite laganiju prehranu, planirate uvesti bezmesne dane ili samo želite isprobati nešto novo i drugačije… Predstavljamo vam recept za odrezak od s chimichurri umakom koji će vas oduševiti!
Pogledaj originalni članak

Recept je ideja blogerice Tatjane Miletić – kombinacija odreska od cvjetače na finom humusu popravit će vam dan, osigurati odličan obrok od kojeg ćete ostatak dana pucati od snage i energije.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Odrezak od cvjetače s chimichurri umakom na humusu

Sastojci:

1 cvjetača 

Za namaz:

3 žlice ulja

sok od limuna 

1 žličica meda/javorovog sirupa

1 žličica kumina

1 žličica kajenske paprike

1 žličica slatke paprike

1 žličica crnog luka u granulama

1 žličica češnjaka u granulama

1 žličica papra

1 žličica soli

Za chimichurri umak:

vezica peršina

vezica korijandera

2 režnja češnjaka

1 manji crveni luk

1 žličica origana

1 žličica jabučnog octa

papar, sol

maslinovo ulje, količinu odredite ovisno o tome koliko gust umak želite

1/2 limuna/limete

1 žličica soli s chillijem i limunom

1 ljuta papričica jalapeno

Priprema:

Cvjetaču narežite na šnite, za pripremu odreska uzmite dio iz sredine da dobijete lijepi, veliki odrezak. Sjedinite sve sastojke za namaz i premažite dobro preko cvjetače s jedne i druge strane. Odrezak stavite na papir za pečenje i pecite u već zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva

Pripremite chimichurri umak: sve sastojke stavite u blender i usitnite do željene teksture. Predlažemo da napravite gušći umak (stavite manje ulja i nemojte predugo blendati) kako biste osjetili sve sastojke koje ste stavili. Prilikom serviranja prvo stavite humus, zatim pečenu cvjetaču i na kraju prelijte chimichurri umakom.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.