Teško ćete pronaći onoga tko ne voli uštipke, kad ih krenete pripremati svi oko vas postanu ushićeni i nestrpljivo patroliraju oko kuhinje. Često se dogodi da ni ne uspijete napuniti pladanj jer kako ih vadite iz ulja tako nestaju s njega. Kad su u pitanju uštipci po receptu Tatjane Miletić ne gine vam takav scenarij – želite li da se svi okupe oko velike hrpe uštipaka, najbolje da zaključate kuhinjska vrata!
Uštipci
Sastojci:
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
560 g brašna
450 ml tople vode
prstohvat soli
ulje, mast
Priprema:
Za početak 200 ml vode pomiješajte sa kvascem i žličicom šećera i pustite da se digne. Zatim u velikoj posudi pomiješajte brašno i toplu vodu, dodajte kvasac, prstohvat soli i zamijesite testo. Možete ga mijesiti ručno ili u mikseru ako imate nastavak za tijesto. Ostavite ga oko sat vremena da se lijepo digne. Imate li pećnicu na paru tijesto će biti spremno za nekih 30 minuta. Uz pomoć žlice razvucite tijesto, napravite željene oblike, i pržite nekoliko minuta na zagrijanoj mješavini ulja i masti. Prije serviranja gotove uštipke izvadite i stavite na kuhinjski papir da upije višak masnoće.