Doručak

Uz ove savršene uštipke koji se tope u ustima sigurno vam neće pasti na pamet da preskočite doručak

Tatjana Miletić/MyTastyPot
23.09.2022.
u 07:00

Možete ih jesti i u slanoj i u slatkoj varijanti – uz sir, jogurt, ajvar, pršut, posute šećerom u prahu, medom, džemom, kremom – da, u pitanju su uštipci, pravo malo remek djelo naše kuhinje!

Teško ćete pronaći onoga tko ne voli uštipke, kad ih krenete pripremati svi oko vas postanu ushićeni i nestrpljivo patroliraju oko kuhinje. Često se dogodi da ni ne uspijete napuniti pladanj jer kako ih vadite iz ulja tako nestaju s njega. Kad su u pitanju uštipci po receptu Tatjane Miletić ne gine vam takav scenarij – želite li da se svi okupe oko velike hrpe uštipaka, najbolje da zaključate kuhinjska vrata!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Uštipci

Sastojci:

1 vrećica suhog kvasca

1 žličica šećera

560 g brašna

450 ml tople vode

prstohvat soli

ulje, mast

Priprema:

Za početak 200 ml vode pomiješajte sa kvascem i žličicom šećera i pustite da se digne. Zatim u velikoj posudi pomiješajte brašno i toplu vodu, dodajte kvasac, prstohvat soli i zamijesite testo. Možete ga mijesiti ručno ili u mikseru ako imate nastavak za tijesto. Ostavite ga oko sat vremena da se lijepo digne. Imate li pećnicu na paru tijesto će biti spremno za nekih 30 minuta. Uz pomoć žlice razvucite tijesto, napravite željene oblike, i pržite nekoliko minuta na zagrijanoj mješavini ulja i masti. Prije serviranja gotove uštipke izvadite i stavite na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije