Dobar tek!

Rižoto s topljenim sirom i gljivama

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Rižoto s topljenim sirom i gljivama
26.02.2014.
u 20:48
Ovaj neobičan rižoto možda će postati često jelo na vašem jelovniku
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

90 g otopljenog sira, 1 čaša piva, 2 glavice crvenog luka, 400 g raznih gljiva, komad maslaca, 300 g riže, 1 žličica usitnjenog peršina, sol, papar

Priprema:

Narežite sir na kockice, prelijte s 2/3 piva te stavite da odstoji. U drugoj zdjeli propržite pola usitnjenog luka na komadu maslaca veličine oraha, dodajte rižu i popržite nekoliko minuta. Dodajte preostalo pivo i kuhajte dok pivo ne ispari. Zatim dodajte nekoliko grabljača vruće juhe od povrća i nastavite s kuhanjem, neprekidno miješajući i dodavajući juhu.

U tavici propržite na maslacu gljive i preostalu količinu luka, dodajte žlicu usitnjenog peršina, posolite, popaprite i sklonite s vatre. Stavite na vatru zdjelu sa sirom i pustite ga da se otopi, miješajući dok se ne dobije kremasta smjesa. Umutite rižoto s maslacem veličine raha, rasporedite na tanjure, pa prelijte kremom od sira i gljiva.

>>Ova je pita savršena slastica i uz popodnevnu kavu ili čaj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.