tko je u pravu?

Rođenje unuke izazvalo je svađu u obitelji: 'Partnerova obitelj ne želi pričati sa mnom'

Foto: Shuttershock
Rođenje unuke izazvalo je svađu u obitelji: 'Partnerova obitelj ne želi pričati sa mnom'
12.10.2024.
u 17:30
Iako su za novopečenu majku prvi dani života djeteta najvažniji, ovoj majci sve je bilo uništeno
Pogledaj originalni članak

Postati mama prvi put je putovanje puno čarobnih trenutaka, kao i neprospavanih noći. Prvih nekoliko tjedana posebno je važno jer se povezujete s djetetom i poduzimate prve korake u svijetu roditeljstva. No, za jednu je ženu to dragocjeno vrijeme uništeno postupcima partnerove obitelji koja s njom ne razgovara više od godinu dana. Razlog je svađa oko prezimena njihove unuke, piše Mirror.

Žena je objasnila da su se ona i njezin partner prije rođenja kćeri dogovorili da će beba uzeti njezino prezime iz praktičnih razloga, budući da još nisu bili u braku. "Dan nakon što sam rodila njegova je obitelj 'poludjela' kad je na rodnom listu vidjela da naša kći nosi moje prezime, a ne prezime mog partnera", napisala je žena u objavi na Redditu. Pokušala je na fin način objasniti da je ovo lakša opcija za sada jer još nisu bili u braku jer medicinske i zdravstvene beneficije njezinog partnera ne pokrivaju dijete.

"Njegova me mama blokirala, a njegov tata ne želi razgovarati sa mnom. Moj partner je popustio i pokušao me nagovoriti da promijenim prezime naše kćeri. Podsjetila sam ga da imamo dogovor, ali budući da se nije nosio s emocionalnim napadima koliko sam se ja trudila, posvađali smo se", objasnila je žena. Korisnike Reddita pitala je li previše tražiti malo prostora prije nego što se pozabave pravnim pitanjima dolaska djeteta.

VEZANI ČLANCI:

To im je prvo zajedničko dijete i oboje su bili potpuno novi u roditeljstvu. "Toliko sam poštovala i voljela njegovu obitelj, ali ovo me slomilo. Još uvijek žalim zbog činjenice da nisam stvarno mogla uživati ​​u fazi novorođenčeta jer sam pokušavala sve to uskladiti za nas troje. Sve se događa odjednom, a ja sam samo htjela malo odahnuti i naučiti kako biti mama", požalila se.

Prošlo je više od godinu dana, a partnerova obitelj nijednom ih nije posjetila da vidi svoju unuku. "Sada stalno mole mog partnera da je dovede kod njih da bi je vidjeli jer vide njezine slike na društvenim mrežama mog partnera. Odbijaju razgovarati sa mnom. Je li pogrešno ako ne želim biti taj koji mora obnoviti most koji su oni srušili?", upitala je ogorčena žena.

Članovi Reddita ženi su brzo pružili podršku. "Zvuče užasno. Ne dopustite da vaš muž odvede vašu kćer k njima bez isprike. Oni mogu kukati što je ne mogu vidjeti, oni su ti koji su to odabrali. Ako je stvarno žele vidjeti, neka dođu i ispričaju ti se", savjetovala je jedna osoba. Drugi korisnik je napisao da je takva situacija baš čudna.

Terapeutkinja otkriva što treba izbjegavati za dobar odnos sa svekrvom: 'Nemojte se nikada žaliti na muža!'

"Ono što ste učinili bilo je sto posto ispravno za vas i vaše dijete. Žao mi je što prolazite kroz ovo. Ali nadam se da ova objava ne čini ništa osim da vas uvjerimo da niste u krivu", dodao je. Treći korisnik napisao je da gubi poštovanje prema onima koji imaju  višemjesečne napade bijesa ni zbog čega.

"Ti nisi ta koja ovdje treba tražiti oprost; oni jesu. Odabrali su biti pakosni. Radnje imaju posljedice", objasnio je. "Sve je predivno dok ne doneseš odluku koja im se ne sviđa. To nije ljubav i prihvaćanje, to je kontrola. Zapamti to kada te svi budu natjeravali na osjećaj krivnje", zaključio je četvrti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BI
billynik
20:19 12.10.2024.

Zašto partner nije postao muž ili je na probnom radu?

MA
marinalučica
18:48 12.10.2024.

Plaća za cijenu "slobode".