Slobodno se divite

Rolada iz vaših snova: Izvana hrskava, a unutra mekana s raskošnim slojem kreme i osvježavajućim voćnim 'srcem'

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Rolada iz vaših snova: Izvana hrskava, a unutra mekana s raskošnim slojem kreme i osvježavajućim voćnim 'srcem'
14.01.2023.
u 06:00
Za najslađi početak vikenda predstavljamo vam roladu kojoj nećete moći odoljeti: izvana hrskavi biskvit od bjelanjaka, a unutra mekana s bogatim kremastim nadjevom i pravim voćnim osvježenjem.
Pogledaj originalni članak

Za pripremu će vam trebati manje od sat vremena, ali računajte da rolada treba provesti neko vrijeme u hladnjaku prije nego je poslužite nestrpljivim gostima, podsjeća Tatjana Miletić, autorica ovog ukusnog recepta.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Savršena rolada s voćem

Sastojci za biskvit:

160-180 g bjelanjaka (4-5 većih jaja)

250 g šećera u prahu

1 žlica gustina, oko 25 g

2 žlice soka od limuna

Sastojci za nadjev:

300 g slatkog vrhnja

2 žlice šećera u prahu

250 g finog sirnog namaza

sok od mandarine I pola limuna

Voće:

1 šaka malina

1 šaka borovnica

5-6 kumkvata

1 šaka mljevenih pistacija

1 šaka listića badema

sušene naranče

liofilizirane maline

Priprema:

Bjelanjak prvo miksajte na nižoj brzini i kada bude blago umućen, povećajte brzinu i počnite dodavati žlicu po žlicu šećera. Smanjite brzinu i dodajte sok od limuna. Na kraju dodajte gustin i mutite još desetak sekundi. Smjesu prabacite u lim na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite u pećnici na 160 °C, 30 minuta. Gotovo tijesto izvadite iz pećnice, zatim zajedno s papirom za pečenje zarolajte u krpu i ostavite desetak minuta da se ohladi. Za to vrijeme u jednoj posudi miksajte krem sir, a u drugoj slatko vrhnje u koje ste dodali šećer i sok jedne mandarine te limuna da biste ih potom sjedinili u jednu kremu. Tijesto odvojite, skinite papir za pečenje, premažite ga nadjevom (1/4 ostavite sa strane) pobacajte voće i ponovo ga zarolajte. Gotovu roladu premažite sa ostatkom nadjeva, pospite ga listićima badema, pistacijima, sušenom narančom i liofiliziranim malinama. Prije posluživanja ostavite ga minimalno sat-dva u hladnjaku.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

recept koji se nije mijenjao desetljećima

Zna se čiji su štrukli daleko najbolji! Isprobajte recept, ali iskoristite i siječanjsku ponudu hotela Esplanade i uživajte u autentičnom doživljaju

Zagrebački hotel Esplanade već tradicionalno tijekom siječnja u šik ozračju Le Bistroa nudi vruće i zapečene Esplanadine štrukle po posebnoj cijeni. Sve do 31. siječnja možete u njima uživati po vrlo popularnoj cijeni. Esplanadini štrukli pripremaju se od tek nekoliko svježih sastojaka prema istom provjerenom receptu već više od pola stoljeća, a sinonim su za tradiciju i kvalitetu domaće gurmanske ponude.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.