NOVI BROJ NAJSLAĐEG MAGAZINA SLANO&SLATKO DONOSI:

Rukavica je bačena! Chef Goran Kočiš obara rekord i priprema večeru od 32 slijeda!

Foto: Danijel Berković/PIXSELL
Goran Kočiš
Foto: VL
Slano&slatko
Foto: VL
Slano&Slatko
Foto: VL
Slano&Slatko
Foto: VL
Slano&Slatko
Foto: VL
Slano&Slatko
16.12.2015.
u 10:42
Do sada najraskošnije blagdansko izdanje magazina za svaki okus donosi priče, inspiracije, savjete... Putopisom vas vodimo u slastičarnu kultnog hotela Sacher na degustaciju najbolje čokoladne torte na svijetu 
Pogledaj originalni članak

Kako spojiti puricu i pivo? Može li se crtati po tanjuru? Kako napraviti sladoled od cimeta i koliko ga možete pojesti? Kako oboriti s nogu goste na Silvestrovo i servirati im hranu u kutijama od vina, među šljunkom, na slami ...? Tko je chef koji obara rekorde u broju posluženih sljedova na večeri svih večera? Kako se izrađuju sablje za otvaranje šampanjca i pjenušavih vina? Odgovore na čitav niz nesvakidašnjih pitanja potražite već u subotu, u blagdanskom izdanju najslađeg magazina Slano&Slatko.

Među stotinu stranica inspiriranih blagdanima donosimo životnu priču Andrewa Gaskina, chefa koji je obišao je gotovo cijeli svijet, kuhao za kraljicu Elizabetu II, a u božićni ručak skuhao je za čitatelje magazina Slano&Slatko, Chef u čak tri najluksuznija rovinjska hotela srušio je stereotipe o pripremi purice i podlijevanje riješio tako što je puricu ispekao - na pivu. Kako? Savjete pročitajte uz ostale Gaskinove preporuke za blagdanski ručak.

Nova zvijezda hrvatske gastronomske scene chef u bistrou Apetiti Goran Kočiš ove će subote oboriti svoj osobni rekord, ali i rekord hrvatskih chefova u broju sljedova koje će poslužiti na večeri za tridesetak gostiju. Naime Goran će, ekskluzivno najavljujemo, poslužiti čak 32 slijeda, a da pri tom neće ponovit nit jedan. Upravo nam je ovaj mladi chef bio savjetnik u pripremi teme o zabavi za Silvestarsku noć. Sve je u doživljaju, smatra Goran koji u trenutku pronalazi inspiraciju za serviranje.

Uz Slano&Slatko saznajte gdje popiti najbolje kuhano vino, zasladiti se vrelim fritulama. Sve o kavi doznali smo kod Nika Oroshija u kultnom Elis kafeu, od prženja do načina pripreme i tehnikama late arta. Klaudio Jurčić uveo nas je u svijet zlaćanih mjehurića odabravši čime nazdraviti na Silvestrovo, a nježna i neizbježna Ana Peršurić ispričala je priču o plavcu malome, vinu koje se, kaže, i jede i pije.

Za vas smo zavirili u kultni hotel Sacher te se iz prve ruke uvjerili se kako nastaju kultne torte za kojima uzdišu gurmani diljem svijeta. O glavnoj zvijezdi među slatkišima u predblagdansko vrijeme, slasnom panettone, ali i hrvatskim tradicionalnim tortama pročitajte u slatkom dosieru magazina već u subotu, 19.prosinca na kioscima za samo pet kuna uz Večernji list, ili u samostalnoj prodaji za 14 kuna.

Uz to, novi broj Slanog&slatkog kupljenog u Zagrebu u paketu s Večernjim listom zasladite se Kandi Crunch Brunch čokoladicom s okusom lješnjaka, kokosa, mliječne čokolade, jagode i keksa.

Foto: VL

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
12:23 16.12.2015.

Kaj je to chef? Da nije morti kuhar?

MM
miro.malbasic
17:57 16.12.2015.

perverzije... i kad to kuhari, pardon... chefovi, sve naprave, odu na ćevape ili se namlate špeka i luka ako ne i bažula s kobasicom... :-)