STARA KONOBA

Sanel od sardela i blitve radi štrudlu

Foto: Srđan Hebar
Stara Konoba
Foto: Srđan Hebar
Stara Konoba
Foto: Srđan Hebar
Stara Konoba
18.07.2019.
u 23:10
Hrana fina, a cijene još finije
Pogledaj originalni članak

Sardela je zaštitni znak Fažane. A u Staroj konobi, kod Sanela Berbića (37), na meniju – pogađate što.

– Imam recepte za sardelu na 300 načina! 300... A tu ih, gostima, radim barem na 50 načina. Toliko je interesantna ta sardela da ide čak i s tartufima! Ma sve sam isprobao, jedino još nisam smislio kako napraviti desert od te ribe. Ali hoću, ima vremena. Mlad sam – smije se chef.

I zaista, tko što hoće. Polpete od sardela (50 kuna), sardele u tempuri od piva (50).

Koje je pivo u tempuri?

Ožujsko. Točeno – veli chef.

Nastavljamo niz – burger od sardela, štrudla s blitvom i sardelom, crni špageti sa sardelom, pašteta od sardela na crveno, brudet od sardela...

– Tu na rivi, eto, ispred samog restorana naši ribari iskrcaju ribu. Čedo, Antonio, Mile, Sergio... Kako koji dan. Sardele nema samo kad je pun mjesec, neverin ili lovostaj. I najdraži su nam gosti koji kažu: “Sutra ćemo doći na grdobinu.” A kako, čekaj, pa tko zna hoće li je dečki sutra uloviti. Dođite pa vidite što ima – kaže Sanel.

Odlazi u kuhinju i vraća se nešto kasnije s – brudetom od sardele i štrudlom od jabuke sa sladoledom od cimeta.

Hrana fina, a cijena još ljepša. Za jednu osobu ručak ravno – 94 kune.

U srcu sezone, uz more, sve domaće, idealno.

VEČERNJAKOVE ZVIJEZDICE

Izbor i kvaliteta jela (DO MAKS. 50 bodova) 45

Izbor i PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 bodova)13

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 bodova)10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 bodova) 17

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 bodova) 5

UKUPNO:90

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AI
airwarrior
00:17 19.07.2019.

Štrudlu ?

ZB
Zoki-Bijela
09:26 19.07.2019.

Sanel..