korisno

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock
16.08.2019.
u 18:56
Imajte uvijek pri ruci svježe začinske bijke koje će svakom jelu dati posebnu aromu i impresionirati vaše goste koje ste pozvali na ručak ili večeru.
Pogledaj originalni članak

Kuhanje je nekima velika strast, a nekima noćna mora. Bez obzira u koju skupinu biste se "učlanili", dobronamjerni savjeti profesionalaca uvijek dobro dođu. Ovo su neki od njih koje je dobro znati...

Kako bi vaše pečenje uvijek bilo savršeno, imajte na umu da svaka pečnica ima svoj "hot spot",odnosno dio na kojem peče najjače. Stoga uvijek imajte na umu da je pečenje dobro okrenuti "na pola puta" kako bi se ravnomjerno ispeklo. 

Imajte uvijek pri ruci svježe začinske bijke koje će svakom jelu dati posebnu aromu i impresionirati vaše goste koje ste pozvali na ručak ili večeru. 

Kada nešto pripremate u tavi, nemojte pretrpati s namirnicama. To moće uzrokovati stvaranje pare među namirnicama umjesto da svaki dio ima svoj dio na vrućoj površini. Radije pecite u većoj tavi ili iz više puta nego da natrpate sve u jednu. 

Nemojte se bojati peći na jakoj vatri. Neke namirnice traže upravo takav tretman, poput odreska ili nekog povrća. Na taj način "zatvarate namirnicu" izvana kako bi ostala sočna iznutra, a izvana pečena. 

Dobra priprema više je od pola posla u kuhinji. Kada odlučite što ćete pripremati, pripremite sve sastojke, očistite i narežite kako bi vam kuhanje bilo lakše i ugodnije. 

Kada kuhate tjesteninu, u vodu dodajte soli i ulja kako bi tjestenina bila ukusnija i kako biste spriječili da se zalijepi nakon kuhanja. 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.