domaće slastice

Savršeno hrskave i fine kroštule nisu nemoguća misija – vjerojatno dosad niste imali ovaj recept pri ruci!

Savršeno hrskave i fine kroštule nisu nemoguća misija – vjerojatno dosad niste imali ovaj recept pri ruci!
17.02.2022.
u 07:21
Pokladno vrijeme nezamislivo je bez hrskavih kroštula, a kako ni ove godine nećemo uživati u bučnim karnevalskim feštama, ne preostaje vam ništa drugo nego da zasučete rukave i primite se posla. Ako ih dosad niste pripremali, ne brinite, lakše je nego što vam se čini!
Pogledaj originalni članak

Svi raskošni recepti za kremaste kolače, voćne torte ili mitski cheesecake mogu se sakriti pred ovom tradicionalnom poslasticom za koju trebate samo brašno, jaja i malo dobre, domaće rakije.

Foto: Shutterstock

Kroštule (fanjki)

Sastojci:

200 g brašna

3 žumanjka

1 žlica šećera

1 žlica rakije (travarice ili po želji)

1 žlica vrhnja

1 vrećica vanilin šećera

šećer u prahu

ulje za prženje

Foto: Shutterstock


Priprema:

Prvo obavezno prosijte brašno. Pjenasto izmiksajte žumanjke s malo soli. U brašno dodajte žumanjke, šećer, vrhnje i rakiju te umijesite čvrsto tijesto. Prekrijte ga krpom i ostavite da stoji od pola sata do sat vremena, zatim ga tanko razvaljajte. Režite duguljaste trakice pomoću ukrasnog kotačića s rebrastim rubom pa svaki komad uzdužno razrežite po sredini. Da biste dobili karakterističan oblik kroštula lijevu stranu tijesta provucite ispod proreza i lagano je izvucite. Oblikovane kroštule ostavite pokrivene krpom da odmore petnaestak minuta prije prženja. Kroštule pržite u dubokom, vrućem ulju. Vruće kroštule pospite šećerom u prahu pomiješanim s vanilin šećerom.


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.