Veseli duh Fašnika unatoč svim preprekama ni ove godine nije zaobišao zagrebački hotel Esplanade, a zahvaljujući tome možemo uživati u njihovim poznatim krafnama neodoljivih kombinacija okusa. Bijela čokolada i kokos, tamna čokolada i hrskavi lješnjaci, ružičasta malina, aromatična vanilija, slastan čokoladni ganache i domaći džem od marelice – šest ručno rađenih i pažljivo ukrašenih krafni pakiranih u Gourmet Donut Box dostupne su za narudžbu 15. i 16. veljače 2021. po cijeni od 75 kn. Ukoliko ne možete zamisliti Fašnik bez njihovih krafni vodite računa da su količine ograničene, a narudžbe se primaju do 14. veljače 2021. Tu su, naravno, i klasični okusi Esplanadinih krafni s domaćim džemom od marelice, čokoladom i vanilijom koji će vam biti dostupni po narudžbi za drive-through preuzimanje 15. i 16. veljače od 11 sati ujutro na stražnjem ulazu u hotel ili na ulazu u Le Bistro. Cijena iznosi 9 kn po komadu. Iznenadite sebe, svoje prijatelje ili kolege na poslu klasičnim okusima pokladnica.
Imajte na umu da je za veće količine krafni nužna prethodna narudžba, a priprema i isporuka krafni obavljaju se u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama.
No, ako vam sve ovo zvuči vrlo primamljivo ali ipak želite sami pripremiti svoje fašničke krafne, ove godine učinite to prema receptu hotela Esplanade - sigurno ćete biti zvijezda Fašnika.
Fašničke krafne
Sastojci:
250 g brašna
60 g maslaca
75 g šećera u prahu
3 žutanjka
250 ml mlakog mlijeka
1 vanilin šećer
10 g svježeg kvasca
rum
limunova korica
Priprema:
Sve sastojke stavite u zdjelu i zamijesite glatko tijesto te postepeno dodajte prethodno rastopljen maslac. Pustite tijesto da se diže dok se ne udvostruči, nakon toga ga razvaljajte i režite tijesto okruglim kalupom promjera 5 cm. Ostavite ih ponovno da se dižu oko 30-40 minuta. Nakon toga ih pržite u ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Stavite ih na papirnate ručnike da se upije višak masnoće. Napuniti džemom, vanilijom ili čokoladom po želji.