Prave sladokusce visoke ljetne temperature neće spriječiti da uživaju u kremastim desertima, a znaju da ih se može jednostavno i prilagoditi sezoni. Jedan od takvih sezonskih kolača je i popularna "jogurtica" za koju je korištenje pećnice minimalno, a užitak u okusima maksimalan.
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi
Sezona svježih kupina je počela pa da je sada idealno vrijeme za kolače u kojima je ova zdrava bobica zvijezda.
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- 1 jaje
Za kremu:
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 3 listića želatine
- 200 g šećera u prahu
- 300 g kupina
Priprema:
U posudi izmiješajte žumanjak i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu i zatim umiješajte brašno. U drugoj posudi mikserom izradite bjelanjak u čvrsti snijeg te ga pažljivo umiješajte u smjesu žumanjaka, šećera i brašna.
Biskvit izlijte u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i pecite 10-ak minuta na 180°C dok ne dobije zlatnožutu boju.
Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Najprije izradite slatko vrhnje u šlag.
Listove želatine nakvasite u vodi dok ne omekšaju i zatim ocijedite. Jednu čašu jogurta u loncu zagrijte do vrenja i zatim dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
U posebnoj posudi pomiješajte preostali jogurt i šećer te dodate otopljenu želatinu s jogurtom. U smjesu umiješajte i šlag od slatkog vrhnja.
Kada je krema spremna, dodajte svježe kupine i pažljivo promiješajte kako bi ih spojila s kremom.
Kremu izlijte na biskvit u kalupu i kolač stavite u hladnjak da se stisne. Servirajte ga hladnog, s nekoliko svježih kupina za ukras.
Znate li što sve možete sa sodom bikarbonom? Ovih će pet stvari besprijekorno očistiti
Jogurt torta bez jogurta u sastojcima? Hahaha