GASTRO

Sjajna vijest za sve vegetarijance: Burger King uvodi hamburger na biljnoj bazi

Foto: Shutterestock
Sjajna vijest za sve vegetarijance: Burger King uvodi hamburger na biljnoj bazi
03.04.2019.
u 14:45
Novi hamburger rezultat je partnerstva s tvrtkom Impossible Foods, koja će opskrbljivati ​​pljeskavicama napravljenim od heme, te proteina koji se uzgaja iz korijena soje, a koji oponaša teksturu mesa
Pogledaj originalni članak

Izgleda da meso na biljnoj bazi postaje novim mainstreamom. Naime, od 1. travnja, Burger King prodaje novu vrstu burgera koji uopće neće sadržavati govedinu na koju smo naviknuli. Novi hamburger rezultat je partnerstva s tvrtkom Impossible Foods, koja će opskrbljivati ​​pljeskavicama napravljenim od heme, te proteina koji se uzgaja iz korijena soje, a koji oponaša teksturu mesa, prenosi Vox.

Ovo je velika stvar za one koji žele zamijeniti stvarno meso određenom alternativom zbog vlastitih uvjerenja. Ova bi odluka mogla pomoći u spašavanju stotina tisuća životinja od patnje na tvorničkim farmama, a isto tako bi mogla pomoći u borbi protiv globalnog zatopljenja.

Također može pomoći i u borbi protiv drugih problema kao što je otpornost na antibiotike. Burger King daje Impossible Burgeru 'probni rok' u 59 restorana na području St. Louisa, a ukoliko prođe dobro, ovaj lanac brze prehrane će proizvod učiniti dostupnim u svih 7.200 poslovnica širom SAD-a.

>>Svjetski dan sendviča

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TR
trabant7
16:13 03.04.2019.

Opet neko novo smeće.