u slast!

Slatko pečeni losos sa zelenim lilmunom i peršinom

Foto: Thinkstock
Slatko pečeni losos sa zelenim lilmunom i peršinom
25.02.2014.
u 10:56
Kada je gotovo, poredajte je na tople tanjure i poslužite svježe kuhanim krumpirom i brokulama
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

4 filea lososa, 120 g krušnih mrvica, 1 i pol žlica smeđeg šećera, 2 žlice pikantnog senfa, sok od 2-3 zelena limuna (koristiti za marinadu), 1 svežanj narezanog peršina, 2-3 žlice maslinovog ulja, sol i papar, prstohvat mljevene ljute paprike (po izboru)

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 200°C. Poredati filee lososa u posudu prethodno premazanu maslinovim uljem. Pomiješati sve ostale sastojke u manju zasebnu posudicu, a zatim smjesu posuti preko filea. Ribu peći oko 10-15 minuta (ovisno o tome koliko volite da je pečena). 

Kada je gotovo, poredajte je na tople tanjure i poslužite svježe kuhanim krumpirom i brokulama.

>>Odresci lososa pečeni na grilu s pečenim tikvicama i cherry rajčicama

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.