Jednostavno i ukusno

Slika govori tisuću riječi – jedan pogled na ovaj tart sa šljivama odmah će vas podsjetiti da ste jako gladni!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Slika govori tisuću riječi – jedan pogled na ovaj tart sa šljivama odmah će vas podsjetiti da ste jako gladni!
27.08.2022.
u 07:00
Tart možete pripremati na različite načine, a najbolji je onaj sa sezonskim voćem. Danas vam predlažemo tart sa šljivama začinjen cimetom, muškutnim oraščićem i bademom. Priprema se brzo, a još brže nestaje s tanjura!
Pogledaj originalni članak

Uz ovaj ukusan kolač poslužite kuglicu sladoleda od vanilije, savjetuje gastroblogerica Tatjana Miletić, kojoj nikad ne nedostaje ideja s kojima će nam uljepšati dan.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Tart sa šljivama

Sastojci:

200 g maslaca

150 g šećera

1 vanilin šećer ili nekoliko kapljica ekstrakta od vanilije

2 žumanjka

1 žlica vrhnja

3 ulja ulja ili svinjska mast koliko možete zagrabiti kuhačom

400 g brašna

1 prašak za pecivo

Nadjev:

15 šljiva

žlica cimeta i muškatnog oraščića

20 g žutog šećera

šaka badema u listićima

Priprema:

Maslac umutite sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte žumanjke, vrhnje i ulje. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte u pripremljenu smjesu i sjedinite kuhačom. Treba vam desetak minuta da umijesite tijesto, ne treba duže jer treba biti prhko, odnosno raspadati se u rukama. Stavite ga u vrećicu za zamrzivač i ostavite u hladnjaku na pola sata. Nakon toga tijesto razvucite valjkom ili rukom u posudi u kojoj ćete ga peći. Izbodite ga na više mjesta vilicom i po njemu poredajte očišćene šljive, koje ste presjekli na pola. Slažite jednu do druge i tako sve u krug. Zatim pospite žutim šećerom, cimetom i muškatnim oraščićem, a po želji možete posuti i šaku badema u listićima. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.