Lydia Buchtmann, stručnjakinja za sigurnost hrane kaže da piletinu možete podgrijavati koliko god puta želite, ali samo ako je u hladnjaku bila kraće od tri dana - sve što stoji duže od toga treba baciti!
Važno je da ju ne grijete prekratko, ali ni predugo jer ju možete posušiti i učiniti nejestivom. Trebala bi doseći temperaturu od 70°C, a to je najlakše provjeriti termometrom za kuhanje, prenosi The Sun.
Prestižni magazin izdvojio je najljepše hrvatske plaže: Je li i vaša omiljena na listi?
Najbolja opcija je podgrijavanje u pećnici koju ste prethodno zagrijali. Stavite piletinu na nekoliko minuta, zatim dodajte ulje i ostavite još par minuta kako bi se stvorila hrskava korica.
Mikrovalna pećnica već ne ugrije uvijek kako treba. Na pola podgrijavanja trebali biste izvaditi meso van, okrenuti i ponovno ugrijati. Ostavite dvije minute prije serviranja.
Stavite piletinu u tavu, dodajte ulje ili maslac i pokrijte aluminijskom folijom. Podgrijavajte na štednjaku pet minuta, maknite foliju, okrenite meso i ostavite još nekoliko minuta. Također, dodavanjem nekoliko kapi vode izbjeći ćete da meso postane suho.
Ne podgrijavam niti jedno pečeno meso! Pogotovo mi je svinjetina bolja hladnija, nego onako vruća i masna