Koliko puta vam se dogodilo da ste kupili piletinu u trgovini kako biste napravili ručak ili večeru, ali niste stigli ili vam se jednostavno nije dalo pa ste je stavili u hladnjak?
Znate li onda koliko dugo ta narezana piletina može stajati u hladnjaku i kako znati kada se pokvarila? Postoje tri stvari pomoću kojih možete vidjeti je li piletina pokvarena, a to su boja, miris i tekstura, piše msn.com.
Piletina prirodno ima dosta jarku, ružičastu boju, a ako primijetite da vam boja blijedi i pretvara se u sivu i tamnu boju, to znači da se piletina kvari. Uz to, pokvarena piletina ima dosta jak i loš miris koji odmah daje do znanja da više nije dobra za konzumaciju.
Normalno je i prirodno da piletina ima malo sluzavu i mokru teksturu, ali ako takva i ostane nakon pranja, piletina više nije dobra i treba je baciti.
Iako piletina u hladnjaku može trajati i nekoliko dana nakon roka otisnutog na pakiranju, ako primijetite neki od ova tri znaka, najsigurnije ju je baciti.
Kad se radi o kuhanoj ili pečenoj piletini, ona može ostati u hladnjaku tri ili četiri dana, ako je pravilno pohranjena, što znači da mora biti u posudi u koju ne ulazi zrak. Ako promijeni boju, bacite ju u smeće i vjerujte svojim osjetilima!
Na kraju, uvijek je najbitnije vaše zdravlje pa, ako i samo sumnjate da je piletina pokvarena, radije je bacite nego da se ozbiljno razbolite.
Ovaj gospodin već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu: