Sezona se bliži

Sniženja do 50 posto potaknula prodaju odmora u Češkoj

Foto: Arhivska fotografija/AFP
Sniženja do 50 posto potaknula prodaju odmora u Češkoj
04.03.2010.
u 12:03
Ideji češkog organizatora putovanja Vitkovice Tours da se za vrijeme sajma turizma spuste cijene odazvalo se pedesetak jadranskih hotelijera.
Pogledaj originalni članak

Sugestijama s češkog tržišta da hrvatski hotelijeri na nedavno održanom sajmu turizma u Pragu ponude velika sniženja, odazvalo se njih pedesetak. Za vrijeme sajma češki su turisti tako mogli kupovati sedmodnevne odmore na jadranskoj obali po osam do čak 50 posto nižim cijenama od regularnih. Akcijske su cijene bile ideja predstavnika češkog turoperatora Vitkovice Toursa.

 - Slične promotivne akcije na turističkim sajmovima rade mnogi hotelijeri, a ova jednokratna akcija privukla je mnoge češke građane. Iako obično u veljači rezervacije odmora u Hrvatskoj stagniraju, ove su godine u Češkoj povećane. Sniženja su bila i dobar odgovor na grčke, tuniske i egipatske akcije na češkom tržištu. Svatko od 56 hrvatskih hotelijera, koji su se odazvali akciji, snizio je cijenu prema svojim mogućnostima, a sada mogu računati na goste već početkom sezone i ne moraju čekati last minute - komentiraju iz češkog organizatora putovanja Vitkovice Tours te demantiraju da su od jadranskih hotelijera ultimativno zahtijevali popuste od 50 posto.

 Jadranski hotelijeri, pak, kažu da se „priključili u akciju što iz promotivnih razloga, a što kako bi stimulirali rane rezervacije”.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
baš
14:52 04.03.2010.

Eto, a nama će pskupiti 50 % i sve u redu. Bajs će moći svršiti nakon sezone. 7 dana za četveročlanu obitelj u rupi od hotela košta najmanje 12000 kn, ako se dodaju ostali troškovi koji su izravno ili neizravno vezani uz to penje se cifra na 20000 kn. Koliko hrvata će to moći ove godine? Od prosječne plaće ne mogu niti uštedjeti polovicu iznosa a kamoli za \"odmor\". Zato možda mi kao česi krenemo u jeftinije destinacije, a kada skužimo njihove običaje i jezik, kada shvatimo da nam je tamo jeftinije i da to tako može,kada ćemo se vratiti na ljetovanje u Hrvatsku? Kada budemo imali para. A toga neće biti tako skoro.