Konoba Bracera u uvali uz more, na samom ulazu u Duće, s bajkovitom šljunčanom plažom ispred sebe, diči se tradicijom dugom 25 godina.
Željko Mladina preuzeo je prije pet godina poslovanje od svoga oca, kultnog splitskog ugostitelja Mile Peke i s novim se žarom bacio na obiteljski posao. Uveo je neke izmjene, restoran je otvoren cijele godine, u koroni su radili marende i dostavu, a sada su pokrenuli catering i vjenčanja. Zimi zapošljava 20 ljudi, ljeti više. Plaža pred Bracerom puna je kupača, a terasa restorana gotovo popunjena.
– Vratili smo povjerenje ljudi. Naše namirnice su domaće i svježe, jelovnik nam je velik, baziran na tradicionalnim namirnicama i recepturama – govori Željko.
Na meniju su juhe od 18 do 25 kn, različite tjestenine, špageti, rižoti koji su u prosjeku 90-ak kn. Izvrsna je ponuda ribe, rakova i školjki, a mi smo se po preporuci gazde odlučili na svježe lignje na žaru (138 kn). Specijalitet kuće su jela ispod peke, teleća peka je 130 kuna. Vinska karta bazirana je na kvalitetnim vinima iz šireg okruženja.
Al' zbog toga te pokradu, i vazduh NAPLATE!