Pisak ima dvije konobe. Obje su uz more, razlog zbog kojeg brojni žitelji okolnih mjesta dolaze u ovo mjestašce.
– Hrana je izvrsna, namirnice domaće. Nećete falit’ di god da uđete, ali u Leuta ima i punjenih paprika. Fenomenalne su, tako znalački začinjene, nikad bolje nećete pojesti – posavjetovali su nas mještani.
Poslušali smo. Odabrali smo konobu Leut, tradicionalni, obiteljski restoran. Privukla nas je terasa koja je na drvenim stupovima tik iznad mora s pogledom na brodove u lučici. Ali punjene paprike smo jedva smo uhvatili.
– Ima još samo jedna porcija. Jako su tražene. One prve nestanu, a ako koja ostane, ja je pojedem – govori simpatični konobar.
Na dnevnoj karti marendi su uz punjene paprike (75 kn) i janjeći šnicel u toću (85 kn), razne salate (75) kn. Skuša, orada ili brancin na gradelama s pomfritom i salatom su 75 do 85 kuna, lignje 85 kn. Na jelovniku imaju i dalmatinske specijalitete poput brodeta (200 kn), hobotnicu ispod peke (za 4 osobe 650 kn).
Nude dalmatinska vina, kućno im je kujundžuša za 100 kn po litri.