Barsa, Lovište

Sretno lice gosta govori o ulovu ribe

Foto: Marina Borovac
Foto: Marina Borovac
07.07.2021.
u 10:08
Nakon što odaberu ribu, vlasnik je čisti na stoliću nedaleko od prvoga stola terase pokraj mora
Pogledaj originalni članak

U ribljem ste restoranu – ozbiljno će vlasnik restorana na loviškoj rivi kad sam ga pitala da mi pomogne oko odabira jela. Ubrzo na pladnju donosi svježu ribu, lastavicu, tešku 750 grama, jer manje nije bilo pa se nekako štrecnu kad mu govorim da mi se čini da mi je to previše.

Potom me “preuzima” konobar i naručujem pohane rakove (80 kuna), a vlasnik se posvećuje gostima koji će naručiti ribu. Zadovoljna lica gostiju koji su odabrali da im objed bude svježi ulov jasno govore o kvaliteti hrane, a isto o ribi (kilogram je od 400 do 450 kuna), ali i vinskoj karti iz Barse misle i Lovištani.

Nakon što odaberu ribu, vlasnik je čisti na stoliću nedaleko od prvoga stola terase pokraj mora u kojem je sve do neki dan plivala velika kornjača. Mještani su ju nazvali Kono. Kao što se Klepetan uvijek vraća u Brodski Varoš, tako se i Kono svake godine vraćao u Lovište i plivao ispred Barse. No neki dan je mjesna atrakcija Kono, objavljeno je na Facebooku, stradao od propelera...

Restoran ocjene

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 48

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 12

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 8

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 19

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 91

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.