Smanjiti bacanje hrane zapravo je jako jednostavno, a uz nekoliko jednostavnih trikova možete uštedjeti i novac. Voće koje je poprimilo smeđu boju ili je na nekim dijelovima gnjecavo, jednako je hranjivo kao i ono svježe. Ako mislite da ga nećete pojesti takvo, možete ga narezati i zamrznuti za smoothie.
Osim smoothie, za doručak možete napraviti i francuski tost, a za to će vam najbolje poslužiti stari kruh, piše Insider. Također, možete ga iskoristiti za paniranje tako da napravite krušne mrvice.
U nekim zemljama za vrijeme pauze za ručak stignete i odspavati!
Kada povrće krene propadati, nemojte ga bacati. Iako više nije dovoljno dobro za neku salatu, uvijek od njega možete napraviti juhu. U istu juhu možete ubaciti i zamrznuto začinsko bilje. Nasjeckajte ga, ubacite u kalupe za led i dodajte malo maslinovog ulja. Zamrznite i koristite kasnije za razna jela.
Avokado vrlo brzo počne truliti, ali baš takav odličan je za zdravu verziju pudinga. Ubacite ga u blender sa zaslađivačem po izboru, dodajte kakao i kokosovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku, svilenkastu teksturu.
Osim zdravog pudinga, možete napraviti i zdravi kruh, poznatiji kao 'banana bread', a umjesto avokada ubacite prezrele banane.