PROMO

Stigao je zeleni broj StoryGourmet časopisa!

StoryGourmet
StoryGourmet
StoryGourmet
21.04.2022.
u 10:09
U novom, proljetnom broju, najslasnijeg časopisa na domaćem tržištu, slavimo život, prirodu, zdravu i ukusnu hranu i održivost!
Pogledaj originalni članak

Naš zeleni broj ispunile su priče iz svih dijelova svijeta - kušali smo novi meni u kopenhaškom Geraniumu, restoranu s tri Michelinove zvjezdice, gdje kuha chef Rasmus Kofoed koji već godinama ni sam ne jede meso. Michelinove zvjezdice u svojim restoranima Tian u Beču i Münchenu ima i austrijski chef hrvatskih korijena Paul Ivić. On je jedan od pionira visoke vegetarijanske kuhinje i raduje nas što će početkom svibnja doći u Rovinj na Weekend Food Festival. Među junacima održive gastronomije je i jedna dama - chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić, ambasadorica WWF-a Adria, s kojom smo razgovarali o održivom ribarstvu, smanjenju otpada od hrane, ali i njezinoj velikoj obljetnici s obzirom na to da je već puno desetljeće chefica u omiljenom zagrebačkom hotelu.

StoryGourmet

Održivo razmišlja i slovenski chef Jorg Zupan koji svoje restorane Atelje i Breg opskrbljuje povrćem iz njihova vrta, a svoj vrt već godinama ima i legendarni Mirazur chefa Mura Colagreca. Isto razmišlja i slastičarka Tea Mamut koja je za ovaj broj osmislila ukusne veganske deserte. Tea je napravila i sjajan intervju s Anom Omazić, slastičarkom The Alchemista, a u stvaranje ovog broja uključila se još jedna hrvatska slastičarska zvijezda s karijerom izvan naše zemlje - Maša Salopek iz Hiše Franko koja nam je prepričala svoje dojmove s putovanja u Uzbekistan. No to još nije sve - svakako pročitajte i tekst chefa Ante Udovičića koji je tijekom veljače marljivo stažirao u restoranu The Jane u Antwerpenu. Nije mu bilo lagano, no vratio se prepun dojmova.

Za naš novi gastro editorijal, chefovi Marko Gajski, Richard Gruica, Mario Mihelj i Ante Udovičić inspiraciju su pronašli u zelenom povrću kojim proljeće obiluje, a dali smo im i dodatni zadatak - da sve mora biti pripremljeno raw tehnikom. Osim toga, otkrivamo za što su dobre klice, kao i recepte s njima, a divimo se i sezamu, toj sitnoj i moćnoj sjemenki koja brojna jela čini ukusnijima. Naš kolumnist Mišo Pešić piše o novom trendu - mesu biljnog podrijetla, dok vlasik Boškinca Boris Šuljić predlaže rješenja kako zaustaviti odlazak kvalitetnog ugostiteljskog kadra iz Hrvatske. Donosimo i priču o slovenskom vinskom velikanu Marjanu Simčiču kojem je terroir njegovih Brda svetinja te ga obična vina za mase nimalo ne zanimaju, a doznajte i je li organsko pivo ukusnije od 'običnog'.

StoryGourmet

Bogati poklon paket očekuje i sve nove pretplatnike!

StoryGourmet i Harissa Spice Store daruju novim pretplatnicima bogat Harissa poklon- paket posebno osmišljen za istinske germane, a za savjete kako najbolje koristiti ili s čime sljubiti pojedini sastojak iz poklon – kutijica posjetite www.harissa.hr   

Vrijednost paketa je 120 kn - za jednogodišnje pretplatnike i 190 kn - za dvogodišnje pretplatnike (količine su ograničene).

Cijena jednogodišnje pretplate je 148,00 kn dok je cijena dvogodišnje pretplate  296,00 kn.

Za pretplatu nas nazovite na +385 63 00 817 ili kontaktirajte putem e-maila pretplata@adriamediazg.hr

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr