sezonski recepti

Sve što danas trebate je ova krepka juha od graška i mladog češnjaka

Sve što danas trebate je ova krepka juha od graška i mladog češnjaka
12.06.2022.
u 06:00
Kako postići da juha sačuva prekrasnu zelenu boju? Ubacite grašak u kipuću vodu i pazite da ga ne prekuhate.
Pogledaj originalni članak

Sezona graška traje od travnja do srpnja, dakle, još uvijek stignete kupiti na tržnici lijepe zelene mahunice u kojima se kriju najslađe bobice našeg djetinjstva. Okupite cijelu obitelj oko stola i zajedno očistite grašak pa pripremite ovu finu juhicu, oni najmlađi će sigurno tražiti repete!

Juha od graška i mladog češnjaka s vrhnjem

Sastojci:

450 g mladog češnjaka

4 žlice maslinova ulja

sol, svježe mljeveni papar

2 šalice mladog graška (oko 900 g u mahuni)

kiselo vrhnje

Priprema:

Izrežite tamnozelene vrhove mladog češnjaka i narežite ih poprečno na debljinu otprilike 1 cm. Glavice i svijetlo zelene dijelove stabljike narežite na komade debljine 0.5 cm. Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani mladi češnjak, začinite solju i paprom te kuhajte, često miješajući dok ne omekša, 8–10 minuta. Dodajte tamnozelene vrhove i dalje kuhajte miješajući oko 3 minute. Dodajte 4 šalice vode u lonac i pustite da zakipi. Zatim ubacite grašak, smanjite toplinu i lagano pirjajte oko 5 minuta.



Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.