Brzo i fino

Sve u jednoj tavici: Slasne pitice od sira mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti, a gotove su u trenu

Foto: Marija Herjavić Jerkić
Sve u jednoj tavici: Slasne pitice od sira mogu biti u slanoj i slatkoj varijanti, a gotove su u trenu
12.02.2022.
u 07:15
U originalnom receptu koristi se polutvrdi, masni sir, poput onoga za pizzu, a vi se možete poigrati sa sastojcima pa isprobati neku drugu varijantu. Mi smo se odlučili za čokoladnu!
Pogledaj originalni članak

Recept nam je posudila blogerica Marija Herjavić Jerkić s čijeg se profila na Instagramu možete svakodnevno inspirirati. Za početak pripremite ove slasne pitice!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Pitice sa sirom iz tavice

Za tijesto:
400 g glatkog brašna
1 veće jaje
40 g ulja
4 g soli
160-170 g mlake vode

Za nadjev:
polutvrdi masni sir (za pizzu) ili neki drugi nadjev po želji (špinat, čokolada)

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:
Od svih sastojaka dobro umijesite tijesto, dok ne postane elastično i glatko. Po potrebi dodajte još malo vode ili brašna. Dok mijesite tijesto imajte na umu da svako brašno različito upija tekućinu (čak i od istog proizvođača), zato ga treba dodavati postepeno. Formirajte 4 loptice, premažite ih uljem, pokrijte prozirnom folijom i pustite malo da odmara na sobnoj temperaturi, idealno barem sat vremena. Nauljite radnu plohu pa nauljeno tijesto razvlačite samo rukama, od sredine prema rubovima. Cilj je da dobijete tijesto pravokutnog oblika. Na sredinu razvučenog tijesta stavite naribani sir, zatim sa dvije nasuprotne strane preklopite preko sira trećinu tijesta da dobijete manji pravokutnik od tri sloja. Utisnite nježno rubove da vam nadjev ne bi iscurio. Po želji stavite bilo koji drugi nadjev, npr. onaj za pizzu, špinat, a možete ih peći prazne pa ih onda namazati čokoladnim preljevom. Pripremljene pitice pecite na nauljenoj zagrijanoj tavi nekoliko minuta sa svake strane, dok ne porumene. Prije okretanja nauljite gornju stranu.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.