Marijina glavna misao vodilja ljudima dokazati da domaća kuhinja nije teška, samo je potrebna volja, i da je gotovo sve lakše pripremiti doma nego kupiti (polu)gotov proizvod. Je li dovoljno uvjerljiva, uvjerite se sami tako što ćete pripremiti ovaj fenomenalan, aromatični kolač, a kasnije zavirite na Marijin Instagram-profil!
Torta od limuna
Biskvit:
3 jaja
70 g šećera
70 g maslaca
75 g prosenog brasna
25 g kukuruznog škroba
malo praška za pecivo
vanilija
Limun krema:
250 ml iscijeđenog limuna
100 g šećera, može i više želite li da slatko prevlada kiselinu limuna
25 g kukuruznog škroba
70 g mascarponea
Mascarpone krema:
200 ml slatkog vrhnja
80 g mascarponea
žlica-dvije šećera u prahu
vanilija
Priprema:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom dok skroz ne pobijele i nekoliko puta povećaju volumen. Dodajte omekšali maslac i opet umutite. Na kraju dodajte brašno, škrob i vaniliju te dobro povežite. Prelijte u namašćeni kalup promjera 20 cm i pecite na 160 stupnjeva, tridesetak minuta. Umjesto prosenog brašna i skroba možete staviti oštro brašno, no tada neće biti bez glutena. Za limun kremu skuhajte limunov sok i šećer. Kad prokuha, dodajte škrob otopljen u malo vode i ukuhajte. Ohladite, pa u ohlađenu smjesu dodajte mascarpone i izmiješajte u glatku kremu. Za mascarpone kremu samo izmiksajte sve sastojke dok se ne učvrsne. Na ohlađeni biskvit stavite limun kremu i preko toga mascarpone kremu.