Stefano Cilla, poznati talijanski chef koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjez umaka postoji samo jedan točan recept koji trebate slijediti kako bi ovo omiljeno jelo ispalo savršeno.
Prvo kaže kako je bitan odabir mesa - nabavite ono s malo većim postotkom masnoće i neka bude miješano, 1 kg govedine i 250 g svinjetine (za četiri osobe).
Ostali sastojci koji vam trebaju su:
Velika glavica luka
2 mrkve
100 g celera
Malo ružmarina
1,5 l pasirane rajčice
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 ml dobrog crnog vina
Sol i papar
Tjestenina, on preporučuje samo špagete
Djevojka na tostu testirala koliko djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan!
Kako prenosi Huffpost, Stefano kaže da se ovaj umak mora kuhati oko 3 i pol sata kako bi se postigao najbolji okus.
Narežite povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u lonac u kojem ste prethodno zagrijali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ružmarina i kuhajte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Zatim dodajte meso, sol i papar te stavite na jaku vatru i kuhajte uz povremeno miješanje.
Kada je meso dobilo smeđu boju, maknite ružmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Nakon toga vrijeme je da stavite i pasiranu rajčicu, a zatim slijedi kuhanje na laganoj vatri - tri sata i 30 minuta.
Svakih 10-15 minuta promiješajte. Dodajte još začina po želji.
Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?
Glupost. Ovo nema blage veze sa pravim izvornim "Ragù alla Bolognese" umakom. Koga zanima neka pronađe na webu: "Accademia Italiana della Cucina - research and certify for historical purposes the one and only authentic Bolognese recipe- with a solemn decree issued on October 17, 1982, the official recipe for classic Bolognese was notarized and deposited at the Palazzo della Mercanzia in the city of Bologna, Italy."