Uskrs na stolu

Teleći kotleti s timijanom i pečeni mladi krumpir sa začinskim biljem - recept za pravi blagdanski ručak

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Teleći kotleti s timijanom i pečeni mladi krumpir sa začinskim biljem - recept za pravi blagdanski ručak
04.04.2021.
u 07:00
Tajna ovog pečenje jest da se meso peče puna dva sata na nižoj temperaturi, a prije toga ga treba kratko sa svih strana obraditi na grill tavi. Rezultat - kotleti koji se doslovce tope u ustima, prava senzacija!
Pogledaj originalni članak

Darujemo vam još jedan izvrstan recept za blagdanski ručak Marije Herjavić Jerkić. Kad su u pitanju svečane prigode, poput blagdanskog ručka, zamolite mesara da vam kotlete profesionalno obradi kako biste goste oduševili i prezentacijom jela. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Teleći kotleti s timijanom

Sastojci:

obrađeni teleći kotleti u komadu, oko 2,5 kg

ulje

30 g soli ili po želji

timijan, količina po želji

Postupak:


U posuditi promiješajte i povežite začine i ulja toliko da dobijete finu emulziju. Smjesu dobro utrljajte u meso sa svih strana. Grill tavu s uljem dobro ugrijte, zapecite u njoj kratko meso sa svih strana kako bi se zatvorile pore te prebacite u posudu za pečenje. Dobro zatvorite folijom i pecite u pećnici 2 sata na 160 stupnjeva. Maknite foliju i tako pecite na 220 stupnjeva još 10-15 minuta, dok se ne zapeče do željene razine. Izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i pustite da se odmori prije rezanja.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Mladi krumpiri sa začinskim biljem

Sastojci:

mladi krumpiri

sol

maslinovo ulje

svježi ružmarin

svježi timijan

Postupak:


Očišćene neoguljene krumpire skuhajte na pola. Osušite ih pa dobro nauljite i posolite. Prebacite u posudu za pečenje i pospite začinskim biljem, količina po želji. Pecite na 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

E1
Elvira_195
00:07 08.04.2021.

Radila ovo za Uskrs super hvala pozdrav svima 🍇🍇🍇🍇