Darujemo vam još jedan izvrstan recept za blagdanski ručak Marije Herjavić Jerkić. Kad su u pitanju svečane prigode, poput blagdanskog ručka, zamolite mesara da vam kotlete profesionalno obradi kako biste goste oduševili i prezentacijom jela.
Teleći kotleti s timijanom
Sastojci:
obrađeni teleći kotleti u komadu, oko 2,5 kg
ulje
30 g soli ili po želji
timijan, količina po želji
Postupak:
U posuditi promiješajte i povežite začine i ulja toliko da dobijete finu emulziju. Smjesu dobro utrljajte u meso sa svih strana. Grill tavu s uljem dobro ugrijte, zapecite u njoj kratko meso sa svih strana kako bi se zatvorile pore te prebacite u posudu za pečenje. Dobro zatvorite folijom i pecite u pećnici 2 sata na 160 stupnjeva. Maknite foliju i tako pecite na 220 stupnjeva još 10-15 minuta, dok se ne zapeče do željene razine. Izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i pustite da se odmori prije rezanja.
Mladi krumpiri sa začinskim biljem
Sastojci:
mladi krumpiri
sol
maslinovo ulje
svježi ružmarin
svježi timijan
Postupak:
Očišćene neoguljene krumpire skuhajte na pola. Osušite ih pa dobro nauljite i posolite. Prebacite u posudu za pečenje i pospite začinskim biljem, količina po želji. Pecite na 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Radila ovo za Uskrs super hvala pozdrav svima 🍇🍇🍇🍇