Promo

Tim specijalista koji zajedničkim snagama brine o zdravlju vašeg djeteta

Foto: Salvea
Tim specijalista koji zajedničkim snagama brine o zdravlju vašeg djeteta
31.05.2024.
u 13:31
U srcu svakog roditelja leži nepokolebljiva briga za zdravlje i dobrobit njihovog djeteta. U tom kontekstu, pedijatri i subspecijalisti igraju ključnu ulogu, pružajući neprocjenjivu skrb našim najmlađima.
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka Poliklinika Salvea predstavlja vrhunsku instituciju koja okuplja širok spektar stručnjaka posvećenih holističkom pristupu zdravlju djece.

Pedijatri su neophodni

Pedijatri su srce i duša dječje zdravstvene skrbi. Njihovo duboko razumijevanje fizičkog, emocionalnog i socijalnog razvoja omogućuje im da prepoznaju i liječe specifične zdravstvene izazove u različitim fazama djetinjstva. Poliklinika Salvea u Zagrebu, s naglaskom na timsku suradnju i individualiziranu skrb, predstavlja idealno mjesto za pružanje sveobuhvatne medicinske usluge djeci. Preventivnu skrb u Poliklinici predvode dr. med. Ante Mazalin, dr. med. Monika Aćimović i prim. dr. Milivoj Jovančević. Redoviti pregledi, cijepljenja i savjeti o zdravom načinu života samo su dio njihove misije. Kroz redovite preglede, cijepljenja i savjetovanje o zdravom načinu života, pedijatri nastoje prevenirati bolesti i osigurati zdrav razvoj djeteta. Uz njih, dr. med. Venera Zahariev Španiček , specijalist pedijatrije i dr. med. Vedrana Zubčić-Zrnc, subspecijalistica neonatologije, brinu se o djeci s akutnim i kroničnim bolestima, pružajući detaljne sistematske preglede i savjetovanja.

Specijalisti koji osiguravaju sveobuhvatnu skrb

Poliklinika Salvea nije samo mjesto gdje se tretiraju bolesti - to je mjesto gdje se djeca osjećaju sigurno i podržano. Za specifične zdravstvene probleme tim Poliklinike Salvea spreman je pružiti vrhunsku njegu. Dr. med. Ivana Jerković, subspecijalistica pedijatrijske alergologije, koristi dijagnostičke metode kao što su spirometrija i kožni testovi na alergene, kako bi identificirala i liječila alergijske reakcije kod djece. Njezina stručnost pomaže roditeljima upravljati alergijama kod djece, educirajući ih o preventivnim mjerama i pravilnoj uporabi lijekova.

Foto: Salvea

Za djecu s kardiovaskularnim problemima, izv. prof. dr. sc. Daniel Dilber, subspecijalist pedijatrijske kardiologije, nudi sveobuhvatne preglede i dijagnostičke pretrage. Njegova stručnost u fetalnoj ehokardiografiji omogućuje rano otkrivanje srčanih anomalija, još u majčinoj utrobi, osiguravajući pravovremeno planiranje liječenja. Osim toga, pregled pedijatrijskog kardiologa posebno je važan za djecu sportaše, jer intenzivna fizička aktivnost može opteretiti srce i potencijalno pogoršati neotkrivene srčane probleme. Pravovremena dijagnoza i praćenje omogućuju djeci sigurno bavljenje sportom i sprječavanje ozbiljnih komplikacija.

Foto: Salvea

Prim. doc. dr. sc. Lana Kovač Bilić, specijalistica otorinolaringologije, koristi fiberendoskopiju i timpanometriju za rano otkrivanje i liječenje problema poput kroničnog rinitisa, sinusitisa i poteškoća sa sluhom. Njen rad je ključan za prevenciju dugoročnih komplikacija kao što su poteškoće s govorom i učenjem.  

Foto: Salvea

Širok spektar specijalizacija za sva zdravstvena stanja

Ukoliko djeca imaju probavnih problema, subspecijalistica pedijatrijske gastroenterologije, dr. med. Lana Omerza napravit će sve potrebne preglede, dijagnostiku i ultrazvuk adbomena kako bi postavila dijagnozu i ponudila moguća rješenja. Svojim bogatim iskustvom može pomoći svakom djetetu u liječenju stanja poput celijakije, kroničnih upalnih bolesti crijeva, gastroezofagealnog refluksa itd.

U području pedijatrijske endokrinologije, rana dijagnoza i pravovremeno liječenje su ključni za osiguranje normalnog razvoja i prevenciju dugoročnih zdravstvenih komplikacija. Edukaciju roditelja o stanjima kao što su poremećaj rasta, spolni razvoj, poremećaj puberteta, dijabetes i sve češća pretilost u djece, i preglede djece u ovom timu provodit će prim. dr. med. Lavinia La Grasta Sabolić. 

Suradnja između specijalista ključna je za uspješno liječenje. U Poliklinici Salvea, svaki liječnik donosi svoje specifično znanje i iskustvo u timski rad. Primjerice, dr. med. Iva Šeparović, subspecijalistica pedijatrijske neurologije, uključuje se u slučajeve gdje su potrebne neurološke procjene, kao što su evaluacije razvojnih poremećaja, epilepsije, glavobolja i neuromišićne bolesti. Kroz detaljne neurološke preglede, EEG i druge dijagnostičke pretrage kao što je UZV mozga, dr. Šeparović pruža sveobuhvatnu skrb i razvija individualizirane planove liječenja kako bi se poboljšala neurološka funkcija i kvaliteta života malih pacijenata. Za interpretaciju medicinske slike pomoću ultrazvuka, RTG-a, CT-a i MRI-a zadužena je specijalistica kliničke radiologije dr. med. Lucija Dominković Skračić. Dr. Dominković Skračić također surađuje s drugim specijalistima u Poliklinici Salvea kako bi osigurala točne i pravovremene dijagnoze, te omogućila planiranje odgovarajućeg liječenja, što je ključno za brzi oporavak i dobrobit pacijenata.

Foto: Salvea

Prim. dr. sc. Ivana Trutin, subspecijalistica pedijatrijske nefrologije, stručnjakinja za dijagnostiku i liječenje anomalija mokraćnog sustava, provodi detaljne procjene bubrežne funkcije i stanja mokraćnog sustava kod djece. Dr. Trutin koristi napredne dijagnostičke metode kao što je kontrastna ultrazvučna cistografija (CeVUS), koja omogućuje precizno otkrivanje refluksa mokraće i drugih urođenih anomalija mokraćnog sustava. Ova pretraga ključna je za rano otkrivanje i liječenje problema koji mogu utjecati na zdravlje bubrega i mokraćnog sustava kod djece, čime se sprječavaju komplikacije i osigurava optimalan rast i razvoj.

Foto: Salvea

Holistički pristup u Poliklinici Salvea

Poliklinika Salvea ponosi se svojim timom stručnjaka koji zajedničkim snagama osiguravaju sveobuhvatnu skrb. Ovdje ćete naći specijaliste iz preko 20 različitih medicinskih i suradnih područja, uključujući pedijatriju, alergologiju, kardiologiju, otorinolaringologiju, neuropedijatriju, nefrologiju, gastroenterologiju, dermatologiju, reumatologiju, endokrinologiju, kliničku radiologiju, ortopediju i dječju kirurgiju. Suradnja među ovim stručnjacima omogućuje sinergiju koja rezultira vrhunskom kvalitetom usluge i najboljim mogućim ishodima liječenja za svakog malog pacijenta.

Atopijski dermatitis, ekcemi, akne, hemangiomi i razne kožne infekcije, nerijetka su kožna stanja kod djece. Za optimalne rezultate i poboljšanje kvalitete života djece nužan je siguran način liječenja, prilagođen njihovim specifičnim potrebama.  Svojom stručnošću u pedijatrijskoj dermatologiji, dr. med. Ivana Martinac Ciglar odgovorit će na sve potrebe malih pacijenata.

Pedijatrijska reumatologija bavi se liječenjem bolesti poput juvenilnog idiopatskog artritisa, lupusa, vaskulitisa i drugih autoimunih i upalnih bolesti koje zahvaćaju zglobove, mišiće i vezivno tkivo kod djece. Sveobuhvatnu skrb za djecu s reumatološkim problemima pruža subspecijalistica pedijatrijske reumatologije, dr. med. Iva Rukavina.

Dr. med. Tomislav Ribičić, subspecijalist pedijatrijske ortopedije u svome radu posvećen je dijagnozi i liječenju ortopedskih problema kod djece uključujući ultrazvuk kukova. To mogu biti stanja kao što su kongenitalna displazija kuka, skolioza, deformacija stopala te različite vrste prijeloma i sportskih ozljeda.

Tim dječjih kirurga Poliklinike Salvea čine vrhunski specijalisti, dr. med. Mario Kurtanjek, stručnjak za kirurško liječenje prijeloma, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju, te liječenje opeklina i prirođenih anomalija, i prim. dr. med. Andro Gliha, specijalist dječje kirurgije s posebnim interesom za liječenje djece s prirođenim manama kao posljedicama rijetkih bolesti.

Partnerstvo u skrbi za zdravlje djeteta

Poliklinika Salvea nije samo medicinska ustanova, već partner roditeljima u brizi za zdravlje njihovog djeteta. Uz stručne savjete i podršku, roditelji se mogu osjećati sigurni u svakom koraku roditeljskog putovanja. Kontinuirano usavršavanje i primjena novih medicinskih znanja osiguravaju najvišu kvalitetu skrbi.

U Poliklinici Salvea, tim stručnjaka posvećen je ne samo liječenju bolesti, već i promicanju zdravlja i dobrobiti djece. Njihov holistički pristup uključuje emocionalne i psihološke aspekte, čime osiguravaju cjelovitu skrb za svako dijete. Osim medicinskih, tim Poliklinike Salvea broji i stručnjake iz dječje psihologije, fizikalne terapije, nutricionizma, art terapije, sound terapije i razvojnog shiatsua. Upravo ovaj timski pristup liječenju i promicanju zdravlja omogućava stručnjacima Poliklinike Salvea da kroz međusobnu suradnju i integraciju različitih disciplina pruže sveobuhvatnu i personaliziranu skrb.

Posjetite Polikliniku Salvea i uvjerite se sami u predanost i stručnost tima koji će zajedničkim snagama brinuti o zdravlju vašeg djeteta, osiguravajući mu sretno i zdravo djetinjstvo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr