brzi recept

Tiramisu koji se ne peče božanstvenog je okusa, a gotov je za manje od pola sata

Foto: Nikola Matić
Tiramisu koji se ne peče božanstvenog je okusa, a gotov je za manje od pola sata
16.07.2020.
u 16:25
Sirova prehrana sve je popularniji trend među ljudima koji žele dug i zdrav život, a posljednjih godina kao glavni autoritet na ovom području profilirala se Mihaela Brijak Gutierrez od koje smo i posudili recept za ovaj neopisivo ukusan kolač vrlo jednostavan za pripremu.
Pogledaj originalni članak

Većina ljudi pod sirovojelstvom podrazumijeva konzumaciju voća i povrća. Važno je naglasiti da ljudski organizam ne može funkcionirati samo na voću i povrću. Zato u organizam trebamo unositi i proteine biljnog podrijetla (grahorice, zelenje), žitarice – idealno klice i, naravno, masnoće (biljna hladno prešana ulja – maslinovo, kokosovo, bučino, laneno). Odlučite li se za ovu vrst prehrane iznenadit će vas bogatstvo okusa koje dugo niste imali prigodu osjetiti, a osobito u desertima poput ovog tiramisua.

Foto: Nikola Matić

Tiramisu

Sastojci:

2 šalice bademova brašna

2 šalice kokosova brašna

1 šalica datulja

1 šalica kokosova ulja

4-5 žlica agavina sirupa

4-5 žlica rogača

vanilija

Priprema:

Miksajte bademovo brašno sa datuljama, rogačem i kokosovim uljem. Pola dobivene smjese raširite u kalupu. Kokosovo brašno miksajte s malo vode, kokosova ulja i agavina sirupa, te malo vanilije. Dobivenu smjesu raširite preko tamne smjese. Ponovo prekrijte s tamnom smjesom i na kraju s bijelom smjesom. Vrh torte pospite s rogačem ili kakaom u prahu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KO
kodamesepita
18:55 16.07.2020.

a koji se Tiramisu peče ?

EX
Exar89
02:34 17.07.2020.

Kakav je to tiramisu bez kave?

DG
dana11042004@gmail.com
22:06 17.07.2020.

Tiramisu se nikad nije ni pekao! Kakva glupost