Pravo osvježenje

Recept za Schwarzwald tortu bez pečenja idealan je za vikend pred nama

Nikola Matić
16.05.2020.
u 07:00

Recept nam je darovala Mihaela Brijak Gutierrez, jedna od prvih strastvenih pobornica sirovog načina prehrane na našim prostorima i autorica nekoliko vrlo uspješnih knjiga u kojima objašnjava sve prednosti sirovojedstva te dijeli s čitateljima fantastične recepte

Sirova prehrana nije hit-dijeta, to je stil života koji podrazumijeva konzumaciju nekuhane, nepečene i neprerađene hrane. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima, a pritom se ne uništavaju enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma. Da bismo vas nagovorili da se i sami okušate u pripremi sirove hrane donosimo vam recept kojem nećete moći odoljeti!

Schwarzwald torta

Kore:

2 šalice oraha

1 šalica datulja

3 žlice kakao-praha

1,5 žlica kakao-zrna

Prvo bademe miksajte do brašna, dodajte datulje i miksajte. Stavite kakao-prah, kakao-zrna i miksajte dok se sve zajedno ne poveže. Polovicu šalice kore ostavite sa strane za dekoraciju vrha torte. Po kori poslažite jedan red očišćenih višanja.

Krema:

3 šalice indijskih oraščića namočenih 2 sata

1 šalica orašastog mlijeka

3/4 šalice agavina sirupa

2 žlice limuna

1 žličica vanilije u prahu

3/4 šalice kakao-mase

U blender stavite indijske oraščiće, mlijeko, limun, vaniliju i miksajte do glatke kreme. Na kraju dodajte kakao-maslac i miksajte ponovo. Raširite kremu po kori, koristite špatulu da biste jednolično razmazali kremu.

Vrh:

2 šalice svježih i zamrznutih višanja, očišćenih

Uzmite 1 šalicu višanja i rasporedite ih po vrhu kreme. Štapićem utisnite svaku višnju u kremu. Uzmite ostatak višanja i rasporedite ih po vrhu torte. Ostatak kore možete posipati za dekoraciju. Spremite tortu u zamrzivač na dva sata, prije posluživanja. U zamrzivaču može stajati do 1 mjesec ili u hladnjaku do 3 dana. 

Komentara 2

RO
RogaBabaroga
09:58 16.05.2020.

a di su ti u tom receptu bademi?

EG
Eghr66VL
14:57 16.05.2020.

Ovo nije Schwarzwald torta!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije