Gotova je za 45 minuta

To je to – napokon imamo recept za najbolju bezglutensku tortu od čokolade i naranče!

Foto: Marija Herjavić Jerkić
To je to – napokon imamo recept za najbolju bezglutensku tortu od čokolade i naranče!
28.02.2023.
u 09:51
Naša popularna gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić krenula je s kulinarskim radionicama koje su popunjene do posljednjeg mjesta, a rezultat jedne od njih je i ova predivna torta koja je oduševila sve polaznike, a i nas čim smo je isprobali.
Pogledaj originalni članak

Na Marijinu profilu možete vidjeti koja je još jela pripremala na radionici, a i mi ćemo s vama podijeliti recepte. U međuvremenu uživajte u ovom prekrasnom kolaču koji se brzo i jednostavno priprema.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Torta od čokolade i naranče

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 240 g šećera
  • 200 g čokolade od naranče 
  • 200 g maslaca 
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g gustina

Sastojci za premazivanje:

  • marmelada od naranče 
  • tučeno slatko vrhnje 

Priprema:

Čokoladu i maslac otopite te pustite da se smjesa malo ohladi. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa dodajte čokoladu i maslac te bademe i gustin. Smjesu izlijte u kalup obložen masnim papirom i pecite na 200 stupnjeva 20 do 25 minuta. Kolač premažite marmeladom i na kraju izdašnim slojem tučenog slatkog vrhnja ili vrhnje poslužite uz kolač, kako vam drago.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AR
Archangel711
12:05 28.02.2023.

To sa glutenom polako prelazi u cirkus. Kako osoba koja se u mladosti dušila u pekarskin proizvodima odjednom ne podnosi gluten??listo preseravanje