Doček kod kuće

Top 5 ideja za brza jela kojima ćete oduševiti goste

Foto: Youtube Screenshot
jela
31.12.2014.
u 09:52
Od grickalica, predjela, deserta do pića, sve možete "pokriti" u kratkom roku
Pogledaj originalni članak

Slavite Nogu godinu u krugu najbližih i prijatelja, no ne želite si kvariti zabavu satima provedenim u kuhinji za štednjakom? Predlažemo vam pet ukusnih recepata koji su gotovi u tren oka, a djeluju impresivno. Od grickalica, predjela, deserta do pića, sve možete "pokriti" u kratkom roku. To ostavlja više vremena za uživanje i veselje...

Namaz od crnih maslina i inćuna

U mikser (sjeckalicu) stavite crne masline bez koštica i češnjak te ih usitnite.

Potom dodajte maslinovo ulje, slane srdele i kapare i završite ubacivanjem krupnijih sastojaka.

Nakon što ste sve usitnili, dovršite svoj namaz s malo limunovog soka i amaretta. Amaretto nije neophodan, ali daje specifičan okus.

Tost prerežite dijagonalno i tako dobivene trokutiće podlijte maslinovim uljem te ih namažite namazom. Možete ih i prethodno toastirati na tavici ili u tosteru. Sve je spremno za serviranje.

Video recept pogledajte na ordinacija.hr

Bruschette Slavonija i Dalmacija

Slavonija:

 - slaninu narežemo na tanke šnite, luk na kolutove, a češnjak na tanke listiće na četiri šnite kruha stavljamo redom slaninu, luk i češnjak

Dalmacija:

- rajčicu narežemo na kockice, masline na listiće

 - rajčicu i masline izmiješamo s maslinovim uljem, soli i ružmarinom, te tu smjesu stavimo na preostale četiri šnite kruha

 - Kratko zapečemo u pećnici, na 250c, oko 10 minuta

Video recept pogledajte ovdje.

Umak za tortilje s karameliziranim lukom i parmezanom

Kremasti umak s karameliziranim lukom i parmezanom možete kombinirati s povrćem, a ne samo klasičnim grickalicama poput čipsa i tortilja, ili pak s krekerima, baguettima i sličnim prilozima. Slatkasto-slankastog je okusa i idealan kao predjelo.

Priprema:

1. Luk narežite na sitne kriške i dinstajte na malo maslinovog ulja 15 minuta. Smanjite vatru i poklopljeno kuhajte pola sata. Luk će se potpuno karamelizirati i postati mekan. Pazite da ne zagori - miješajte svakih nekoliko minuta.

2. Luk prebacite na dasku za rezanje povrća i ostavite neka se ohladi. Usitnite nožem na komadiće.

3. Sirni namaz razradite mikserom, tako da postane pjenast i lagan. Umiješajte vrhnje, parmezan (ili neki drugi sir po želji, samo da je nariban), vinski ocat i majčinu dušicu. Dodajte nasjeckani skuhani luk, posolite i popaprite po želji.

4. Sve dobro promiješajte kuhačom te ostavite u hladnjaku neka se ohladi. Čuvajte poklopljeno te poslužite uz čips, tortilje, rekere, baguette, komadiće povrća..

Video recept pogledajte ovdje.

Čokoladna panna cotta

Deserti s čokoladom zauzimaju posebno mjesto u našim srcima. Kada nas taj divni okus pogodi količinom endorfina, hormona sreće, teško je zamisliti da se može mjeriti s bilo kojom drugom namirnicom...

Danas vam donosimo recept za čokoladnu panna cottu s bloga Two Tarts, koji vode zaljubljenice u hranu, piće i fotografiju Sarah i Dulcie. Možete koristiti bilo koji čokoladni namaz po ukusu. Jedno je sigurno: koliko god je ovaj recept ukusan, toliko je i opasan za vašu liniju. Stoga, pripazite i dijelite s prijateljima!

Sastojci (4 porcije):

470 ml slatkog vrhnja
200 grama čokoladnog namaza
paket želatine
usitnjeni lješnjaci za ukras

Priprema:

1. Slatko vrhnje i čokoladni namaz zagrijte tik do točke vrenja. Uklonite sa štednjaka i dodajte želatinu. Miješajte dok se ne rastopi.

2. Tekućinu izlijte u ramekine te ostavite neka se ohladi u hladnjaku barem četiri sata. Idealno bi bilo preko noći. Poslužite s tostiranim, oljuštenim i grubo nasjeckanim lješnjacima.

Video recept pogledajte ovdje.

Domaći Baileys Irish Cream

Baileys Irish Cream liker je na bazi irskog viskija i vrhnja, a dobra je vijest da u njemu možete uživati i "iz kućne radinosti". Potreban vam je kvalitetan irski viski, a mi preporučujemo Jameson. Istina je da će u tom slučaju vaš liker imati nešto veći postotak alkohola nego regularni Baileys, no ovako i onako biste u njemu trebali uživati umjereno...

Ovaj recept, koji donosimo s bloga Brown-Eyed Baker, izuzetno je jednostavan za pripremiti i gotov je u roku keks!

Uživajte u hladnijim večerima uz čašicu ovog kremastog likera s okusom čokolade i otputujte u daleku Irsku.

Sastojci:

160 mililitara kvalitetnog viskija
240 mililitara punomasnog vrhnja
400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
dvije jušne žlice čokoladnog sirupa
jedna čajna žlica ekstrakta vanilije
jedna čajna žlica granula instant kave

Priprema:

1. Sve sastojke pomiješajte u blenderu i na najvećoj brzini miksajte minutu-dvije..

2. Piće prelijte u bocu, dobro začepite i čuvajte u hladnjaku.

Domaći Baileys vam može potrajati do dva mjeseca, a svaki put prije uporabe potrebno je bocu dobro protresti.

>> 10 savjeta za spas od blagdanskog prejedanja

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.