u slast!

Tradicionalni kolač od sira

Foto: Thinkstock
Tradicionalni kolač od sira
30.11.2015.
u 11:30
Pecite u pečnici zagrijannoj na 180- 200 stupnjeva oko sat vremena.
Pogledaj originalni članak

Sastojci: 

200 g oštrog brašna

200 g glatkog brašna

100 g kristalnog šećera

1 prašak za pecivo

40 g maslaca za kuhanje

Za nadjev:

750 g svježeg sira

100 g šećera u prahu

3 jaja

500 ml mlijeka

sok od pola limuna

naribana limunova korica

1 vanilin šećer

80 g grožđica

60 g badema

Priprema ( 1h i 30 minuta): 

Oštro brašno pomiješajte s glatkim brašnom, šećerom i praškom za pecivo. 

Dobro ocijeđen sir pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, jajima, sokom od limuna, limunovom koricom, grožđicama, bademima i mlijekom. U namašćen pleh stavite pola suhe smjese od brašna te prelijte polutekućom smjesom od sira i pospite ostatkom suhe smjese od brašna. Maslan na listiće rasporedite po površini kolača. Pecite u pečnici zagrijannoj na 180- 200 stupnjeva oko sat vremena. 

U slast!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.