Sastojci:
200 g oštrog brašna
200 g glatkog brašna
100 g kristalnog šećera
1 prašak za pecivo
40 g maslaca za kuhanje
Za nadjev:
750 g svježeg sira
100 g šećera u prahu
3 jaja
500 ml mlijeka
sok od pola limuna
naribana limunova korica
1 vanilin šećer
80 g grožđica
60 g badema
Priprema ( 1h i 30 minuta):
Oštro brašno pomiješajte s glatkim brašnom, šećerom i praškom za pecivo.
Dobro ocijeđen sir pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, jajima, sokom od limuna, limunovom koricom, grožđicama, bademima i mlijekom. U namašćen pleh stavite pola suhe smjese od brašna te prelijte polutekućom smjesom od sira i pospite ostatkom suhe smjese od brašna. Maslan na listiće rasporedite po površini kolača. Pecite u pečnici zagrijannoj na 180- 200 stupnjeva oko sat vremena.
U slast!