Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije kuhanja meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje je li to uopće potreban korak?
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi
Meso može sadržavati razne bakterije i viruse, a to je jedan od glavnih razloga zašto ga ljudi ispiru. U nekim zemljama čak koriste i kiseline poput limuna ili octa.
Razna istraživanja i laboratorijske provjere pokazala su da pranje sirovog mesa običnom vodom iz slavine nije učinkovito u uklanjanju bakterija i zapravo može nanijeti više štete nego koristi jer se šire patogeni virusi na radnu površinu, pa tako i na druge namirnice.
Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!
Riječ "stručnjak" bi trebalo zakonom zabraniti🤣 majke ti mile pa svakim danom očito smo sve gluplji kad nam trebaju "stručnjaci" da objasne kako se jede banana, oblače čarape,itd. Da bar hoće neka solarna oluja da sprži svu tu elektroniku jer narod je otišao na kvasinu, više ni guzicu ne zna obrisati bez tik toka i sličnih budalaština