Jeff Baker, kuhar i dobitnik Michelinovih zvjezdica otkrio je trikove kojima će vam krumpir iz pećnice ispasti savršen, prenosi msn.com. Prva i osnovna stvar je svježina krumpira. Kada ih kupujete, provjerite detaljno koliko su dobri i jesu li na nekim mjestima truli jer se ponekad to ne može vidjeti sve dok ih ne narežete. Kod kuće ih držite uvijek u tamnom prostoru i na sobnoj temperaturi.
Još jedna stvar na koju treba obratiti pozornost je vrsta krumpira koju koristite - King Edward je najbolja opcija. Pravi odabir je siguran način da ćete dobiti tu hrskavost izvana i mekoću iznutra.
Recept za kruh koji uvijek uspije pogledajte u videu:
Pogreška koju mnogi rade je previše ulja. Ljudi misle da će se tako stvoriti hrskava korica, ali zapravo će izgoriti izvana, a iznutra ostati sirovi. Možete ih prethodno prokuhati par minuta, dodati sasvim malo ulja i ispeći. Potrudite se da ne pretrpavate posudu u kojoj ih pečete - cijeli proces će puno duže trajati i krumpiri se neće ravnomjerno ispeći. Pecite ih u nekoliko tura.
Sve je stvar vremena - oko 30 minuta ih pecite na 200° - 220° stupnjeva, a svakih 10 - 15 minuta ih provjerite i promiješajte.
Evo jurim na plac po Kinga Edwarda...