Bez greške

Uz ova dva sastojka palačinke će vam uvijek ispasti mekane i sočne

Foto: Shutterstock
Uz ova dva sastojka palačinke će vam uvijek ispasti mekane i sočne
15.04.2020.
u 07:00
Mlaćenicu možete vrlo jednostavno sami napraviti, a jaje uvijek imate kod kuće. Ta dva sastojka učinit će vaše palačinke nestvarno mekanima.
Pogledaj originalni članak

Palačinke su omiljeni doručak ili desert diljem svijeta, a čak i ručak ako se naprave u slanoj verziji. Jednostavne su za pripremu, a sve što vam treba jest brašno, mlijeko, jaje, malo soli i šećera, ulje i prašak za pecivo. 

Ipak, koliko jednostavne bile, ima dana kada ne uspiju, a uz ova dva jednostavna trika to se više neće događati, tvrdi MSN.

U videu pogledajte recept za palačinke koje su osvojile društvene mreže:

Mlaćenica
Za domaću mlaćenicu potrebno vam je mlijeko i kiselina, a uglavnom se koristi ocat ili limunov sok koji u dodiru s mlijekom reagira tako da se dobije gusta smjesa. Upravo dodavanjem mlaćenice u smjesu postići ćete da palačinke budu mekše i sočnije.

Snijeg 
Neki tvrde da će palačinke biti najbolje ako odvojite žumanjke od bjelanjaka i napravite od njih snijeg, ali Dana Velden, gastroblogerica, otkrila je da to nije tako i da je bolje samo ubaciti bjelanjke u smjesu, bez žumanjaka i bez prethodne izrade snijega. Palačinke će i dalje biti mekane i sočne, a sve je jednostavnije napraviti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.